Groningen – Zuidlaren (21 km)

vorigevolgende

Maandag 30 april 2012: Groningen – Zuidlaren (21 km)

Koninginnedag was een prachtige zonnige dag met temperaturen van ruim 20 graden. Voordat we echt met de wandeling begonnen wilde Anja eerst naar de kleedjes markt. maar helaas kon ze het leuke speelgoed voor de kleinkinderen niet in de rugzak meenemen. Na ruim 500 meter gelopen te hebben kwamen we bij het station van Groningen. Daar begon de derde etappe naar Zuidlaren (21 km). Eerst liepen we nog enkele kilometers door Groningen langs het Noord-Willemskanaal (vrij dicht bij de A28). Enkele kilometers verder kwamen we langs het Hoornse Meer en Hoornse Diep waar we een aantal leuke plaatjes konden schieten. We kwamen langs een hoge paal van de Gasunie die langs de A28 stond. Even verder op liepen we langs de plaats Haren op. Daar zagen we een ooievaarsnest.

Aan het einde van Haren was het tijd voor koffie, heerlijk op het terras. Vlak daarbij namen we onze lunch, op een bankje met uitzicht over een meer. Inmiddels liepen we in t-shirt en korte broek!!!! Wat een verschil met de eerste dag. Na al die verharde wegen kwamen nu veel meer op zandpaden. Het landschap veranderde enorm van het Groningse polder landschap in het typische Drentse landschap met bossen, vennen, oude boerderijen en dorpen met brinken.

Het viel Anja heel erg mee om met een rugzak op te lopen. We kwamen over de ijzeren spoorbrug Onnen van 1870. Hier was de parkeerplaats voor treinen. Verderop kwamen we door het natuurgebied Appelbergen. Daar hebben we ook op een terras in de zon een kopje thee gedronken. Tegen het einde van de wandeling kwamen we het eerste hunebed tegen, het enige in de provincie Groningen. We moesten er wel een paar honderd meter voor omlopen. Wat verder bij Midlaren waren de volgende hunebedden. Gijs wilde toen ook wel even op de foto.

In Zuidlaren verbleven we opnieuw in een hotel dat werkelijk vlakbij het eindpunt van de etappe stond. We hebben daar ook gedineerd.

FormatFactory316
FormatFactory320
FormatFactory330
FormatFactory338
FormatFactory339

vorigevolgende