Zuidlaren – Rolde (18 km)

vorigevolgende

Dinsdag 1 mei 2012: Zuidlaren – Rolde (18 km)

De volgende ochtend gingen we welgemoed op reis voor de vierde etappe naar Rolde (18 km). Na boodschappen te hebben gedaan en het belangrijkste monument van Zuidlaren te hebben gezien verlieten we Zuidlaren via de psychiatrische inrichting Dennenoord met een prachtig oud gebouw.

Ook op deze etappe vertrokken we met zon en een heerlijke temperatuur. We liepen door een prachtig natuurgebied, het Schipborgse Diep.

Een schilderachtig riviertje met moerassig landschap eromheen. Nadat we het Schipborgse Diep verlieten kwamen we in een prachtig heide gebied, de Gasterse Duinen. De lucht begon in een keer zwart te worden en het begon flink te bliksemen en te onweren. We verhoogden ons tempo, kwamen langs een hunebed waar we nog gauw even een foto namen en kwamen Gasteren binnen toen het begon te regenen. We liepen gauw door naar het plaatselijke pannenkoeken restaurant om daar te lunchen. Daar kwamen we twee vrouwelijke Pieterpadders tegen die we al enkele keren eerder ontmoet hadden. Een van deze vrouwen had last van haar voeten, daarom gingen ze vanaf hier naar huis. Nadat we de pannenkoeken op hadden was het weer droog. Daarna liepen we met zon, 20 graden, 4 kilometer door het mulle zand door het prachtige Balooerveld.

Nadat we het Balooerveld verlieten zagen we nog een prachtig ven en daarna kwamen we al snel Rolde binnen. Daar overnachtten we bij een biologische kaas boerderij. In de avond hebben we een pizza gegeten, het enige restaurant waar we nog terecht konden.

FormatFactory341
FormatFactory346
FormatFactory349
FormatFactory350
FormatFactory352

vorigevolgende