Braamt – Millingen aan de Rijn (24 km)

vorigevolgende

Zondag 12 augustus 2012: Braamt – Millingen aan de Rijn (24 km)

Na een goede nachtrust en een vroeg ontbijt zijn we op tijd vertrokken. De etappe ging van Braamt naar Millingen aan de Rijn en was 24 km, een lange etappe. De eerste helft van de wandeling ging door de heuvels van het Montferland, veel bos, veel trimmers, maar weinig Pieterpadders. Het was vandaag een zonnige dag en al wat warmer, 25 graden, echt een prachtige dag.

Na ruim 10 km liepen we door een bloeiend heideveldje, al vroeg in het jaar. Daarna liepen we Duitsland binnen en via het blote voeten pad kwamen we in Elten, waar we achter de kerk op de heuvel een mooi uitzicht hadden. Nadat we de heuvel waarop Elten lag weer afgedaald waren, kwamen we weer in Nederland. In Spijk hebben we op het terras mogen genieten van een kop thee en een optreden van de locale fanfare.

Tijdens de tweede helft van de wandeling, een heel lang stuk over de Rijndijk, was er veel verkeer met name enorm veel fietsers. Later vertelde onze gastvrouw dat ze nog nooit zoveel fietsers had gezien. Net voor het einde van de etappe staken we met de veerboot de Rijn over. Daar kwamen we een jonge vrouw tegen die alleen het Pieterpad liep. De volgende dag ontmoetten we haar weer bij de Duivelsberg.

Nadat we de Rijn overgestoken waren liepen we naar ons B&B adres en daar werden we door de vrouw des huizes met koffie ontvangen. Daarna hebben we heerlijk op het terras van het restaurant Taveerne gegeten. In de avond hebben we bij de gastvrouw op het terras gezeten. Iets later kreeg ze bezoek van een man uit Afghanistan en we hebben nog een tijdje met hem gepraat.

FormatFactory630
FormatFactory636
FormatFactory639
FormatFactory643
FormatFactory644

vorigevolgende