Schoonloo – Sleen (24 km)

vorigevolgende

Donderdag 3 mei 2012: Schoonloo – Sleen (24 km)

We werden gewekt met onweer. Deze morgen moesten we zelf de tafel dekken en de ontbijt spullen uit de koelkast halen. Nadat we ontbeten hadden en de spullen ingepakt hadden was het weer droog en waren we klaar voor de langste wandeling van de week, 24 km, naar Sleen. De wandeling van deze dag ging door eenzame gebieden. Alvorens we Schoonloo verlieten namen we eerst een van de grootste stenen van Drente op de foto.

Deze dag was nogal somber. Op een gegeven moment liepen we een tijdje door de dichte mist. Onderweg was er bij een biologisch boerderij nog een plekje, speciaal voor Pieterpadders, waar we zelf koffie konden zetten. We namen er ook nog een stroopwafel bij. Daar kwamen we een studenten stel tegen. Ze hadden wat gesmokkeld door eerst een stuk met de bus te gaan, want 24 km vonden ze te ver.

Nadat we al meer dan de helft van de etappe erop hadden zitten en inmiddels 94 km hadden afgelegd vanaf Pieterburen was het tijd om onze vermoeide Pieterpad voeten even rust te gunnen. Nadat we weer verder door prachtige natuurgebieden gelopen hadden kwamen we het Pieterpad monument tegen van de twee vrouwen die de oorspronkelijke route hadden uitgezet.

We hebben het Pieterpad monument op de foto gezet. Verderop  kwamen we langs een monument ter nagedachtenis van een neergestorte vliegtuig in de tweede wereldoorlog. Restanten van het vliegtuig waren in het beton van het monument aangebracht.

In Sleen hadden we ons mooiste B&B adres van deze week. Een ruime en prachtige slaapkamer en badkamer op de zolder van een oude boerderij. We werden gastvrij ontvangen met thee. ’s Ochtends was er een heerlijk ontbijt en we mochten ook nog eens een lunchpakket meenemen. Deze B&B werd gerund door de heer des huizes die na zijn pensioen vertrokken was uit het westen van Nederland naar Sleen.

FormatFactory372
FormatFactory376
FormatFactory377
FormatFactory380
FormatFactory381
FormatFactory382
FormatFactory384

vorigevolgende