Valkenburg – Sint Pietersberg (15 km)

vorigeeinde

Vrijdag 24 augustus 2012: Valkenburg – Sint Pietersberg (15 km)

De volgende ochtend moesten we even geduld hebben voor ons ontbijt want de bediende had zich verslapen. Na ons ontbijt gingen we op stap voor onze laatste etappe van het Pieterpad van Valkenburg naar de Sint Pietersberg. Uiteindelijk moesten we ook nog weer 4 km teruglopen naar het station. Onze etappe begon met een fraai wandelpad langs de Geul.

Daarna liepen we de heuvels in naar Berg en Terblijt en Bemelen. Daar hebben we op het terras van een café vlakbij de kerk koffie gedronken. We hebben de Bemeler krijtrotsen nog even op de foto genomen. Even  verderop zagen we algauw Maastricht liggen. We moesten echt kilometers lang langs een drukke straat lopen voordat we via het station het centrum inliepen.

We staken de Maas over naar het centrum. We besloten vandaag uitgebreid te lunchen en in de avond in de trein naar huis een broodje te eten. Om onze tocht goed af te sluiten wilden we dit vieren met een uitgebreide lunch op het Vrijthof.

Na onze lunch zijn we verder gelopen richting de Sint Pietersberg. Eerst liepen we nog via smalle straatjes en even later gingen we de Sint Pietersberg op met een fraai uitzicht over Maastricht. Het hart van de Sint Pietersberg is geheel afgegraven. Alleen de randen zijn er nog. De afgraving gaat nog steeds door. Na een wandeling langs de afgravingen en fraaie uitzichten naar de andere kant kwamen we bij het eindpunt van het Pieterpad aan.

We hebben de 492 km van Pieterburen naar de Sint Pietersberg geheel afgelegd. We waren begonnen op 28 april 2012 en we bereikten het eindpunt op 24 augustus 2012. Toen we daar de bordjes zagen van GR5 zagen we dit als ons volgende uitdaging!

We hebben ons nog even gezamenlijk op de foto laten zetten. Daarna zijn we teruggelopen richting Maastricht via Chalet Bergrust waar we thee met vlaai genomen hebben en een Pieterpad oorkonde kregen. Iets na 17:00 uur kwamen we aan bij station Maastricht. Daar hebben we de trein genomen naar Apeldoorn. In de trein hadden we nog ruim de tijd om na te genieten van ons Pieterpad avontuur dat we met succes afgerond hadden.

FormatFactory855
FormatFactory861
FormatFactory862
FormatFactory865
FormatFactory868
FormatFactory871
FormatFactory873
FormatFactory875

vorigeeinde