Vorden – Zelhem (16 km)

vorigevolgende

Vrijdag 10 augustus 2012: Vorden – Zelhem (16 km)

Op de verjaardag van Anja begonnen we aan het zuidelijke gedeelte van het Pieterpad. We zijn rustig opgestaan, hebben ontbeten met thee en een eitje. Tegen 10:30 uur weggegaan met het openbaar vervoer naar Vorden. Aldaar aangekomen gingen we recht op ons doel af, koffie met warm appelgebak. Daarna was het nog 1 km lopen naar het echte begin van het zuidelijk deel van het Pieterpad, kasteel Vorden. Het was in totaal 257 km naar de Sint Pietersberg, 13 etappes. We hadden besloten om 2 rustdagen te plannen, na de vierde en achtste etappe.

We liepen eerst langs het kasteel Vorden, waar het Pieterpad in 1983 officieel is opgericht. De etappe van Vorden naar Zelhem was een prachtige tocht door het mooiste gedeelte van de Achterhoek, door bossen, lanen,langs landerijen en kastelen. Anja trad letterlijk in de voetsporen van de twee oprichters van het Pieterpad, wat we even op de foto gezet hebben.

Het was vandaag prachtig wandelweer, 20 graden een zonnetje, enkele wolkjes. Ondanks ons late vertrek uit Vorden kwamen we redelijk op tijd aan in Zelhem bij ons B&B adres, de familie Veen aan de Stephanotuslaan. De vrouw des huizes was een kunstenares. Het huis hing vol met haar werken. Onze kamer was op de zolder met een prachtige badkamer. In de avond zijn we uit eten geweest bij de Chinees, de keuze van Anja voor haar verjaardag. Na het eten hebben we een liturgische tuintje bezocht achter de plaatselijke kerk.

FormatFactory600
FormatFactory604
FormatFactory606
FormatFactory608
FormatFactory609
FormatFactory611

vorigevolgende