Holten – Vorden (28 km)

vorigevolgende

Zaterdag 30 juni 2012: Holten – Vorden (28 km)

Omdat we in augustus het Pieterpad wilden afmaken van Vorden naar Maastricht wilden we daarvoor het stuk tussen Holten en Vorden gelopen hebben, twee korte etappes in totaal 28 km. We besloten dit om op 1 dag te doen. Het was een prachtige dag met heerlijke temperaturen. Al vroeg vertrokken we in de ochtend met de trein naar Holten, waar we om half tien in de ochtend startten.

Het was een mooie etappe langs rustige wegen door het typische Achterhoek landschap. We kwamen langs mooie vennen waarnaast schapen weidden. We kwamen langs het landgoed Verwolde. Het was leuk dat we daar een paardenkoets tegenkwamen met traditioneel geklede mensen erop.

Na 15 km kwamen we door Laren, het eindpunt van de eerste etappe. Daar hebben we onszelf getrakteerd op een lunch. Daarna liepen door het buurtschap Groot Dochteren en staken het Twentekanaal over. We liepen daarna de bossen in richting Vorden. Net voor Vorden kwamen we langs het volgende landgoed, Enserinck. Toen we in Vorden waren was het inmiddels bijna zes uur, tijd voor een goed diner. Daar zagen we ook een andere groep wandelaars die langs het Trekvogelpad liepen.

Na het diner gingen we met de trein naar huis. We hadden de eerste helft van het Pieterpad inmiddels voltooid.

FormatFactory523
FormatFactory526
FormatFactory528
FormatFactory532
FormatFactory534
FormatFactory536
FormatFactory540

vorigevolgende