Vierlingsbeek – Swolgen (21 km)

vorigevolgende

Vrijdag 17 augustus 2012: Vierlingsbeek – Swolgen (21 km)

We hebben in het chalet in de tuin heerlijk geslapen. Het ontbijt was voortreffelijk, het beste op het hele Pieterpad. Zakjes werden meegeleverd, zodat we onze lunch konden maken. Er waren broodjes genoeg. We vertrokken om 9:40 uur. Het was weer behoorlijk warm, in de middag bijna 30 graden. We liepen langs een mooi riviertje naar Holthees. Daar kwamen we langs een Pieterpad rustplaats.

Even verder kwamen we in Holthees langs de eerste kapel. Kort daarna langs een oorlogsmonument. Iets verder was er in Smakt weer een kapel naast het café. Daar hebben we koffie gedronken met andere Pieterpadders. Gijs kende dit café van zijn fiets toertochten. Daarna liepen we door de Boschuizer Bergen, een prachtig natuurreservaat met mooie zandverstuivingen en jeneverbesstruiken. Het was wel erg warm om zo door het zand te lopen.

Een stuk verder hebben we geluncht bij een oude molen. we hebben heerlijk in de schaduw gezeten en leuke gesprekken gehad met andere Pieterpadders. We kwamen langs een mooi beekje en een schilderachtig landweggetje. Verder op wilde we thee drinken in Wanssum, maar daar vonden we geen goed restaurant. We zijn toen doorgelopen naar Meerlo. Voordat we in Meerlo kwamen passeerden we nog de Sint Goarkapel, midden in de natuur. Anja wilden ook nog even door een kudde wilde dieren heen lopen. Nadat we langs de Groote Molenbroek door het weiland gelopen hadden kwamen we in Meerlo. Daar hebben we thee gedronken. We kwamen er toen achter dat Anja twee dagen lang met twee volle bidons had gelopen (1 kilo extra), een goede training voor de toekomst.

Nadat we onze bidons weer gevuld hadden zijn we door de hete zon doorgelopen naar Swolgen. We kwamen net na 17:00 uur aan bij ons B&B adres. We werden ontvangen met water en blauwe bessen. De gastheer vertelde ons zijn verhalen over zijn 40 daagse wandeltocht langs boeddhistische tempels in Japan. In de avond hebben we lekker gegeten bij eethuis “Bram”in de tuin. We ontmoetten op dit adres dezelfde man die we ook in Groesbeek tegenkwamen. Hij liep het Pieterpad in een keer van begin tot eind. Voor hem was dit een training voor het volgend jaar, wanneer hij van plan is om op 1 april te vertrekken voor een tocht van vijf maanden van Hoevelaken, zijn woonplaats, naar Santiago de Compostella.

FormatFactory712
FormatFactory720
FormatFactory723
FormatFactory727
FormatFactory730
FormatFactory731

vorigevolgende