Swolgen – Venlo (22 km)

vorigevolgende

Zaterdag 18 augustus 2012: Swolgen – Venlo (22 km)

Op 18 augustus hebben we vroeg ontbeten want het beloofde een heel hete dag te worden. Om 9 uur gingen we weg de bossen in met mooie natuurgebieden en veel schaduw. We kwamen langs een prachtig bloeiend heidegebiedje in de Swolgender heide.

We hebben heerlijke koffie gedronken bij een privé-adres in de buur van Lottum. Er kwamen steeds minder bomen en bij Grubbenvorst (nog 8 km te gaan) kwamen geheel in de zon. Daar hebben we boodschappen gedaan en geluncht in een parkje in de schaduw. Daarna zijn we met een pont de Maas overgestoken Het laatste stuk was langs de Maas bijna geheel in de zon en 34 graden, bijna niet te doen.

Een paar kilometer voor Venlo was er naast een kapelletje een restaurant waar we in de schaduw thee hebben gedronken. Daarna liepen we de laatste 2 km door de hete zon naar ons B&B adres, Venlo’s plekje. Het was een prachtige kamer met design spullen ingericht. Ook de badkamer was prachtig, maar die moesten we wel delen met een andere gast. We hebben toen een douche genomen en de was gedaan. Daarna zijn we naar de binnenstad gelopen om wat te eten. We zaten eerst op een terras waar de kok op vakantie bleek te zijn. Daarna doorgelopen naar een ander terras en hebben daar een drie gangen menu genomen. We bleven nog lang in de stad vanwege de hitte in huis. We hebben in de nacht met open raam geslapen boven op het bed, zonder lakens.

FormatFactory739
FormatFactory740
FormatFactory741
FormatFactory744
FormatFactory745

vorigevolgende