Zwolle-Zuid – Dalfsen (24 km)

vorigevolgende

Zaterdag 31 mei 2014: Zwolle-Zuid – Dalfsen (24 km)

In het weekend van Hemelvaartsdag hebben we weer een etappe gelopen van het Maarten van Rossumpad. Het bijzondere van deze etappe is dat we nu het gat gesloten hebben tussen ons thuis en het Pieterpad. En het Pieterpad is weer verbonden met de GR5. Als we uiteindelijk de GR5 helemaal uitlopen naar de Middelandse Zee, kunnen we zeggen dat we vanaf thuis tot de Middelandse zee gelopen hebben en in de verdere toekomst denken we erover om daarna vanaf Nyon (een etappe plaats van de GR5 in Zwitserland bij Geneve) richting Santiago de Compostela te lopen, zodat we dat dan ook vanaf ons thuis gedaan hebben.

We waren eerst van plan om deze etappe op donderdag te lopen, maar vanwege het slechte weer hebben we dit uitgesteld tot zaterdag. Deze zaterdag was een ideale wandeldag, veel zon en bijna 20 graden. Na nog een paar boodschappen gedaan te hebben en koffie gedronken te hebben zijn we om van huis vertrokken en zijn we met de auto naar Zwolle-Zuid gereden, waar we de auto vlakbij een bushalte en het Maarten van Rossumpad geparkeerd hebben. Tegen 11:30 uur zijn we met de etappe begonnen.

We liepen eerst om de IJsselcentrale heen, waar ook nog een paar mooie plekjes waren. Aan de zuidkant van de centrale was de route een stukje veranderd. Deze liep nu ruim een halve kilometer over de grasdijk. Het gras op deze dijk was inmiddels heel erg lang. Na enkele kilometers lopen kwamen we langs een plekje waar de bewoners voor de wandelaars en fietsers een hokje ingericht hadden waar je zelf koffie en thee kon zetten. Buiten stonden er een paar picknickbanken. Wij hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt en daar meteen ook onze lunch genuttigd.

Na onze lunch kwamen we eerst door het Windesheim park, een mooie plek om door te lopen met veel vogelgeluid. Via het dorpje Windesheim gingen we de polder in. In Windesheim was het nog aardig druk vanwege een rommelmarkt die net afgelopen was. Gijs vond het stuk van de wandeling in de polder wel wat saai. Maar Anja vond dit toch best leuk omdat we stukken langs kanalen liepen en ook vanwege de wijdse uitzichten. We kwamen om deze dag heel wat andere wandelaars tegen.

Een heel eind verder, na het tweede gedeelte van de lunch, liepen we langs de buitenplaatsen Colckhof en Alerdinck. Dit was een fraai stukje wandelroute met mooie grachten en grote gebouwen. We mochten daar ook genieten van de geluiden van een bruiloftsfeest.

Het laatste stuk van de route was afwisselend bos en dan weer landerijen. Tegen het einde van de etappe kwamen we langs de Aalshorst, een andere buitenplaats. Ook daar was een bruiloftsfeest. We kwamen verder richting het station van Dalfsen nog heel wat ballonnen tegen die de bruiloftsgasten de goede richting moesten wijzen.

Iets voor 18:00 uur kwamen we aan in Dalfsen. Daar zijn we met de trein naar Zwolle vertrokken. Helaas ging de bus bij het station in Zwolle net voor onze neus weg, zodat we nog een half uur moesten wachten. We hebben toen maar bij de stations Hema een tompouce gekocht om te vieren dat we het gat van ons huis naar het Pieterpad gedicht hebben. Daarna zijn we verder met de bus naar Zwolle-Zuid gegaan, hebben daar onze auto opgepikt en dan doorgereden naar huis.

zwolle - dalfsen (1)
zwolle - dalfsen (13)
zwolle - dalfsen (18)
zwolle - dalfsen (19)
zwolle - dalfsen (23)
zwolle - dalfsen (26)

vorigevolgende