Ophemert – Zoelmond (22.5 km)

vorigevolgende

Zondag 13 april 2014: Ophemert – Zoelmond (22.5 km)

We hadden al een tijdje het idee om het hoogtepunt van de bloesemtijd een etappe in de Betuwe door de bloesemgebieden te lopen. We hadden de bloesem informatie website er van te voren op nageslagen. De bloei was inmiddels al aardig gevorderd, de appelbomen stonden al in volle bloei en de kersenbomen ook nog, maar de perenbomen waren zo goed als uitgebloeid. Het was op deze dag niet al te warm, zo’n 13 graden, een behoorlijke wind, zo af en toe wat zon, maar het was wel droog.

Na ons ontbijt thuis zijn we rond half tien thuis vertrokken. Na een uur rijden met de auto waren we bij het beginpunt van de wandeling. We hebben de auto in het centrum van Ophemert geparkeerd en zijn daarna meteen naar de route gelopen op de Waaldijk. Daar zagen we meteen 4 andere wandelaars die ook het Maarten van Rossumpad liepen. We zijn hun onderweg nog een paar maal tegengekomen. Op de dijk hadden we meteen een prachtig uitzicht over Ophemert. Het lentegroen was inmiddels ruim aanwezig met vele bloeiende bomen.

We verlieten Ophemert al snel langs het kasteel Ophemert, wat niet zo bijzonder was. De eerste kilometers waren er nog niet zoveel boomgaarden, maar daarna stond het er vol mee, echt een prachtig gezicht al die bloeiende bomen, vooral de boomgaarden met hogere oude bloeiende bomen.

In Kapel Avezaath hebben we bij een oud kerkje een mooie picknickbank gevonden in de luwte. Daar hebben we onze lunch genuttigd. Daarna zijn we verder gelopen richting Buren. Daarbij kwamen we ook een stukje langs de Linge en kwamen we weer menig bloeiend boomgaard tegen. In Buren hebben we op een groot terras van een pannenkoekenrestaurant een kopje thee gedronken. Daarna zijn we verder door het oude stadje Buren gelopen, kwamen we langs een mooie oude kerk en een oude molen die we beiden nog even op de foto gezet hebben. Toen was het nog zo’n 6 km lopen naar Zoelmond, waar we om 17:00 uur aankwamen.

In Zoelmond hebben we na ruim een half uur wachten de bus terug genomen naar Tiel en daar zijn we overgestapt op een buurtbus, die gewoon een taxi bleek te zijn, terug naar Ophemert. Uiteindelijk waren we om 18:30 weer terug in Ophemert. Vandaar zijn we weer met onze auto naar huis gereden.

FormatFactoryophemert - zoelmond (3)
FormatFactoryophemert - zoelmond (8)
FormatFactoryophemert - zoelmond (10)
FormatFactoryophemert - zoelmond (16)
FormatFactoryophemert - zoelmond (22)
FormatFactoryophemert - zoelmond (23)

vorigevolgende