Lienden – Wageningen (18 km)

vorigevolgende

Donderdag 4 september 2014: Lienden – Wageningen (18 km)

Wij hadden nog de mogelijkheid om op deze dag vrijaf te nemen. Gijs had nog heel wat vakantiedagen over en ook Anja kon tussen de bedrijvigheden door nog even een dag vrij nemen. Het was deze dag werkelijk perfect weer om te wandelen, zonnig en 23 graden. Dus besloten we het er nog maar even van te nemen voordat de herfst echt gaat toeslaan.

Na ons ontbijt zijn we rond half tien vertrokken met de auto. We zijn eerst naar het busstation van Wageningen gereden. Dicht daarbij hebben we onze auto geparkeerd. Vandaar hebben zijn we met de bus met overstap in Rhenen naar Lienden gereisd. Het overstappen in Rhenen was even lastig omdat 9292.nl een verkeerde plaats aangaf vanwaar de bus naar Lienden zou vertrekken. Uiteindelijk hebben we het gevonden en de bus nog net gehaald.

Tegen 11:30 begonnen we met de wandeling. Het eerste stuk ging over een geasfalteerd fietspad dat over hoge dijk dijk liep met veel boomgaarden langs de route. Na een paar kilometers gelopen te hebben, hebben we koffie gedronken op het terras van een restaurant bij een luxe camping, een paar honderd meter vanaf de route. Het was een mooi plek om even te zitten met uitzicht op mooie waterpartijen en prachtige vakantieoptrekjes met fraai aangelegde tuinen aan het water.

Na onze koffie zijn we verder gelopen over dezelfde dijk richting Kesteren. Dichtbij het centrum van Kesteren verliet de route de dijk. Daar hebben we op een bank bij een hertenkamp met uitzicht op de kerktoren van Kesteren onze lunch gegeten. Vanuit Kesteren liepen we richting Rhenen tot aan de dijk van de Lek. Vanaf daar hebben we een heel stuk over de dijk Langs de Lek gelopen. We hadden er een mooi uitzicht over de Lek en de Grebbeberg aan de overkant van de Lek. Op deze dijk hebben we onderweg nog even gerust op een bankje en ons tweede deel van de lunch genuttigd. Bij Ophemert hebben we de veerpont genomen naar de overkant van de Lek. Daar hebben we thee gedronken op het terras van een restaurant. Dat was een heel mooie plek om even te zitten.

Na onze thee kwam het minst mooie stuk van de etappe tot aan Wageningen waar we de uiterwaarden weer ingingen. Dit deel door de uiterwaarden was het mooiste gedeelte van de etappe. Nadat we de uiterwaarden weer verlieten kwamen we de eerste heuvel van de Veluwe tegen, de Wageningse berg. We gingen via een lange trap omhoog. Daar was het eindpunt van de etappe. We zijn vanaf dit punt via de NS wandelroute naar het busstation van Wageningen gelopen en vandaar met de auto naar huis gereden.

lienden-wageningen (2)
lienden-wageningen (3)
lienden-wageningen (8)
lienden-wageningen (11)
lienden-wageningen (16)

vorigevolgende