Ommen – Balkbrug (20 km)

vorigevolgende

Woensdag 9 juli 2014: Ommen – Balkbrug (20 km)

Deze dag was onze trouwdag. Daarom hadden we besloten om op deze dag vrij te nemen met het plan om te gaan wandelen en dat af te sluiten met een diner in een restaurant. Onze oorspronkelijk plan was om de etappe van Wageningen naar Heveadorp te doen. Maar het weer viel erg tegen, langdurige regenval. Toen we naar de buienradar en het weerbericht keken besloten om onze plannen aan te passen en de etappe van Ommen naar Balkbrug te doen.

Het leek er op dat het daar rond 14:00 uur droog zou zijn, dus vertrokken we heel laat. We hebben eerst onze auto in Balkbrug geparkeerd en daar bus 31 naar Ommen genomen. Binnen 20 minuten waren we bij het station van Ommen waar we de route weer oppakten. De eerste paar kilometer regende het nog wat, maar daarna werd het droog totdat we nog zo’n 4 kilometer van het eindpunt waren. Toen kregen we nog een forse bui met enkele onweersklappen over ons heen. Verder was het een zwoele dag.

De eerste kilometer liepen we over mooie paden en kwamen we langs het Laer, wat er mooi bijlag. Na 1 kilometer liep ons pad een paar honderd meter gelijk op met het Pieterpad, wat we in 2012 gelopen hadden. Daarna staken we de Vecht over en liepen langs de rand van Ommen. Daar zagen we nog enkele mooie moderne beelden. Bij de rand van Ommen was er een beeld geheel passend gekleed voor het WK voetbal wat gaande was.

Nadat we Ommen verlaten hadden gingen we algauw over op onverharde wegen, eerst tussen de weilanden door met mooie bomenrijen en kleine stukjes bos. Daarna bereikten we een prachtig natuurgebied, het Junner Koeland. Er waren hier flinke stukken dopheide, die in bloei begon te komen. Ook waren er een grote aantal fraaie jeneverbesstruiken. Daarna liepen we nog enkele kilometers door natuurgebied en een stuk langs het bos op.

Iets over de helft van de etappe kregen we het minst mooie gedeelte van de wandeling over lange asfaltwegen met toch behoorlijk wat verkeer. Nadat we de N48 over het viaduct van de N48 waren gegaan, ging de route weer over in een onverhard pad en was het weer een stuk aantrekkelijker, eerst nog door weilanden en bouwland, om vervolgens de laatste kilometers weer door een veel afwisselender gebied te gaan. Bij het Ommerschans ging de route dwars over een oude militaire begraafplaats. Daarna liepen we een stuk langs het “Veldzicht”, een Forensisch Psychiatrisch Centrum voor TBS klanten.

Toen we om 19:30 uur in Balkbrug aankwamen zijn we meteen doorgelopen naar het Chinese restaurant, waar we een van de weinige gasten waren. We hebben daar van een heerlijke rijsttafel genoten ter viering van onze trouwdag. En na het diner zijn we weer naar huis gereden, waar we precies op tijd aankwamen voor het begin van een WK voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal.

FormatFactoryommen-balkbrug (1)
FormatFactoryommen-balkbrug (3)
FormatFactoryommen-balkbrug (6)
FormatFactoryommen-balkbrug (8)
FormatFactoryommen-balkbrug (11)
FormatFactoryommen-balkbrug (12)

vorigevolgende