Heveadorp – Roozendaal (21.5 km)

vorigevolgende

Zaterdag 19 april 2014 Heveadorp – Roozendaal (21.5 km)

We wilden in het paasweekeinde de volgende etappe van het Maarten van Rossumpad lopen. Omdat het zaterdag prima weer beloofde te worden hebben we deze dag uitgekozen. Na eerst onze boodschappen voor het paasweekeinde in huis gehaald te hebben, zijn we om 10:30 vanaf huis vertrokken. De zon kwam er toen net door en heeft verder de hele dag geschenen en met zo’n 17 graden was het een perfecte wandeldag. De natuur toonde zich op zijn mooist vanwege het prille lentegroen en de vele bloemen.

We hebben de auto in Velp ergens tussen het eindpunt en het station van Velp geparkeerd. We zijn toen met de trein van Velp naar Arnhem gegaan en hebben daar bus 51 richting Wageningen genomen. Vanwege enkele minuten vertraging van de trein misten we juist de bus en duurde daardoor de reis een half uur langer. Op het station kwamen we in gesprek met de oude weduwe die vroeger in Heveadorp gewerkt had en nu vlakbij het kerkje van Oosterbeek woonde waar we later langskwamen. Om 12:30 waren we bij het beginpunt.

Vanuit het dorpje Heveadorp liepen we meteen via een mooi pad omhoog en hadden we al snel een prachtig uitzicht over de Rijn. Daar hebben we op een bankje heerlijk in de zon onze lunch genuttigd. Iets verderop gingen we de heuvel weer af en liepen we via een mooi pad naar het kerkje van Oosterbeek. Daarna liepen we de polder in langs de camping en liepen we een stukje dicht langs de Rijn. Na een grote plas liepen we weer omhoog naar Oosterbeek. Al snel verlieten we Oosterbeek weer en liepen we eerst door open en later bebost heuvelachtig land.

Bij Groot Klimmendaal en het Dorp, een grote instelling voor ernstig gehandicapten, wat heel mooi lag, liepen we Arnhem binnen. De route ging dwars door de binnenstad en uiteindelijk na zo’n 5 km, verlieten we de stad en liepen het park Sonsbeek in, een heel mooi heuvelachtig park met vijvers, fonteinen grote grasvelden en hoge oude bomen die net in het groen begonnen te komen.

Na dit park liepen we liepen we weer verder door een heuvelachtig gebied met stukjes open terrein, stukjes bos en ook even een villa wijkje naar een mooi uitzichtspunt bij de wijk Monnikenhuizen. We liepen verder door deze wijk en dan onder de A12 door richting Rozendaal. Daar hadden we een prachtig uitzicht op het kasteel. Van hier was het nog 1 km naar het eindpunt van de dag, waar we om 18:30 aankwamen. Vanaf het eindpunt zijn we weer naar de auto gelopen en naar huis gereden. Het was een zeer afwisselende en een van de mooiste etappes van het Maarten van Rossumpad.

FormatFactoryheveadorp - rozendaal (3)
FormatFactoryheveadorp - rozendaal (6)
FormatFactoryheveadorp - rozendaal (11)
FormatFactoryheveadorp - rozendaal (15)
FormatFactoryheveadorp - rozendaal (19)
FormatFactoryheveadorp - rozendaal (20)
FormatFactoryheveadorp - rozendaal (22)

vorigevolgende