Vaassen – Hoornerveen (23 km)

vorigevolgende

Zaterdag 5 oktober 2013: Vaassen – Hoornerveen (23 km)

Nadat we de boodschappen voor de week gedaan hadden, zijn we met de auto naar Vaassen gereden voor een van de langste etappes van dit pad. Even voor 12 uur zijn we in Vaassen begonnen met deze wandeling. Het was prima weer om te wandelen, eerst zon, later wat meer wolken, en maar even een paar spetters regen. Allereerst liepen we langs het kasteel Cannenburgh, een van de mooiste plekjes van de wandeling. Het oude slot ligt schitterend in de zon, achter slotgrachten en omgeven met al wat kleurende bomen. Dit renaissanceslot werd in de 16e eeuw gebouwd door Maarten van Rossum. Hij was de legeraanvoerder van de hertog van Gelre, waarnaar dit langeafstandspad genoemd is.

Het eerste stuk liep voornamelijk door landerijen met wat kleine stukjes bos en vrij veel over asfalt. Het was toch best aantrekkelijk om te wandelen. We liepen aan het begin net voor een flinke groep wandelaars van zeker 10 mensen uit, maar na een kilometer of vijf waren ze ineens een andere kant uitgegaan. Nadat we even op een bankje onze lunch gegeten hebben zijn we verder gelopen. Na de lunch kwamen we constant heel veel wandelaars tegen. Bij het landgoed Borghoeve, vlakbij Wiesel bleek dat dit om een georganiseerde wandeling ging met deelnemers vanuit alle delen van Nederland. Even hierna liepen we langs het huis van de vroegere atletiektrainster van onze zoon.

Nadat we Wiesel weer verlaten hadden zagen we een ree lopen, dus opnieuw wild gezien! Daarna liepen we het bos in net buiten Epe om. Bij het hertenkamp aan de noordwest kant van Epe hebben we even iets genomen, Anja een ijsje en Gijs een kop koffie. Daarna liepen we door de Renderklippen, een prachtig heide gebied. De wandelroute liep over de heuveltjes van dit gebied, zodat je steeds echt een prachtig uitzicht had. We kwamen langs schaapskooi, en een gebouwtje met informatie over dit gebied, waar we nog even op een paar heerlijke zachte luie stoelen gezeten hebben.

Daarna gingen we al weer snel de bossen in en uiteindelijk kwamen we even na 6 uur in Hoornerveen aan. Daarna moesten we nog ruim 2 km lopen naar de bushalte in Heerde. We hebben daarom uiteindelijk ruim 25 km gelopen. Na zo’n 25 minuten in de bus waren we weer in Vaassen en zijn we verder met de auto naar huis gereden.

FormatFactoryvaassen-hoorne (3)
FormatFactoryvaassen-hoorne (4)
FormatFactoryvaassen-hoorne (10)
FormatFactoryvaassen-hoorne (16)
FormatFactoryvaassen-hoorne (19)
FormatFactoryvaassen-hoorne (21)

vorigevolgende