Rozendaal – Laag Soeren (17 km)

vorigevolgende

Zondag 29 september 2013: Rozendaal – Laag Soeren (17 km)

Op een mooie zonnige, vrije koele zondagmiddag hebben we deze schitterende etappe gelopen. We zijn allereerst met de auto naar Laag Soeren gereden en hebben deze bij de route geparkeerd en bij de bushalte onze lunch gegeten. Daarna zijn we met de bus naar Velp gereden (duurde ruim een half uur). De bushalte bij de Beekhuizerweg was ruim een kilometer vanaf de route. We zijn vanaf de bushalte naar de route gelopen. Er waren veel wegen afgesloten vanwege de Posbankloop, wat zowel een hardloopwedstrijd was als ook een georganiseerde wandeling. De eerste helft van onze route ging in tegenovergestelde richting van de georganiseerde wandeling. We kwamen dan ook heel veel wandelaars tegen.

Vooral de eerste helft was heel heuvelachtig en het mooist. We liepen eerst door het bos en langs een paar meertjes en sprengen. Verderop kwamen in het heidegebied rondom de Zijpenberg en de Posbank, echt een schitterend gebied om door te wandelen, maar wel zwaar door de heuvels en het zanderige traject.

Na de Posbank kwamen we al gauw weer in het bos. Een stuk verderop kwamen we langs de Carolina’s hoeve waar we thee hebben gedronken met appelgebak. Daarna zijn we doorgelopen. In het bos kwamen we een wild zwijn tegen. Uiteindelijk via enkele sprengen kwamen we weer uit in Laag Soeren. Daar hebben we de auto gepakt en zijn we naar huis gereden.

FormatFactoryrozend-laags (2)
FormatFactoryrozend-laags (6)
FormatFactoryrozend-laags (7)
FormatFactoryrozend-laags (9)
FormatFactoryrozend-laags (11)

vorigevolgende