Apeldoorn – Vaassen (15 km)

vorigevolgende

Zaterdag 12 oktober: Apeldoorn – Vaassen (15 km)

Op deze zaterdag hebben we weer een etappe gelopen. Aangezien Anja eerst een lunch had bij een vriendin voor haar verjaardag vertrokken we pas laat, om 14:45.
We wilden toch dit weekend nog weer een stuk wandelen, omdat we binnenkort weer 5 dagen langs de GR5 willen lopen. Daarom hebben we vandaag deze korte etappe gekozen. Het was een sombere, kille dag, zo’n 10 graden. Aan het einde van de etappe begon het te regenen en hebben we nog een klein uurtje in de stromende regen gelopen.

Het was ruim 1 km van huis om het startpunt van deze etappe te bereiken. Daarna liepen we door de wijk Berg en Bos in Apeldoorn, richting de Naald, de plek waar enkele jaren tijdens Koninginnedag een ernstige aanslag was gepleegd. Daarna liepen we langs de ingang van het Paleis het Loo. Nadat we Apeldoorn verlaten hadden, liepen we eerst nog een kilometer over een verharde weg. Op een gegeven moment sloegen we af een landweggetje in. Dat was het begin van enkele kilometers onverharde wegen door besloten landerijen en stukjes bos. Ook kwamen we langs een meertje en nog enkele beken, een best aantrekkelijke route om te wandelen.

Toen we in de buurt van Vaassen kwamen liepen we weer een stuk over asfaltwegen. Daar begon het te regenen. Net voordat we bij het gebied van kasteel Cannenburgh kwamen, liepen we nog een kilometer over een zandweg, die inmiddels in een modderpad veranderd was. Bij het kasteel liepen we Vaassen binnen en zijn we doorgelopen naar het busstation. De bus naar Apeldoorn ging ieder half uur, maar we hadden de pech dat de bus net vertrokken was, dus moesten we in de kou nog een aardig poosje wachten. Daarna waren we in ruim 10 minuten weer terug in Apeldoorn en hebben we vanaf de bushalte nog 1½ km in de regen naar huis gelopen.

FormatFactoryapeld-vaassen (2)
FormatFactoryapeld-vaassen (4)
FormatFactoryapeld-vaassen (5)
FormatFactoryapeld-vaassen (6)
FormatFactoryapeld-vaassen (8)

vorigevolgende