Hoornerveen – Zwolle-Zuid (20 km)

vorigevolgende

Zaterdag 19 oktober 2013: Hoornerveen – Zwolle-Zuid (20 km)

We wilden op deze zaterdag nog wat trainen voor de volgende week, want dan is het plan om vanaf dinsdag weer 5 dagen langs de GR5 te lopen.

Nadat we onze boodschappen voor het weekend gedaan hadden zijn we om 10:00 met de auto naar Heerde vertrokken. Daar hebben we de auto bij het busstation geparkeerd en hebben daarna de buurtbus naar Hoornerveen genomen en zijn bij de bushalte Heerderstrand uitgestapt. Het was bijna 11:00 voordat we aan de wandeling begonnen. Het was een prachtig weer, zo’n 16 graden en af en toe een zonnetje.

We gingen vanaf de bushalte meteen het bos in en konden daar meteen genieten van de herfstkleuren die er vandaag in volle glorie waren. Na een eindje lopen liepen we door een mooi heuvelachtig heidegebied, dat was echt genieten van de natuur.
Daarna liepen we het bos weer in. Enkele kilometers verder bereikten we Wapenveld. We zagen daar de mooiste bungalows, prachtige huizen met grote terreinen eromheen en omgeven door bossen. Nadat we deze wijk gepasseerd hadden kwamen we bij het Apeldoorns kanaal, en die volgden we een paar kilometer, ook mooi om langs te lopen.

Net voordat we het kanaal weer over zouden steken was er bij een bruggetje een picknickbank waar even gezeten hebben en geluncht hebben. Daarna liepen we verder richting Hattem. Net voor Hattem kwamen we nog even door een klein heidegebied met prachtige jeneverbesstruiken. Daarna kwamen we weer op een fietspad en liepen we langs plassen richting het centrum van Hattem. Hattem is een heel mooi knus oud stadje. Op het marktplein hebben we even op het terras gezeten en koffie gedronken met appeltaart en slagroom. Daar hadden we een heel goed uitzicht op de oude kerk, het oude stadhuis en andere oude gevels. Nadat we er even zaten zagen we ook nog een bruidspaar met een oude eend komen. Ze waren heel alternatief gekleed en werden door de familie en kennissen met applaus ontvangen bij het stadhuis.

Na onze koffie zijn we verder gelopen Hattem weer uit. Even verderop kwamen wij de spoorbrug over de IJssel. Daar hebben we het fietspad genomen die langs de spoorbaan over de IJssel ging. Aan de overkant van de IJssel zijn we langs een rustig dijkje verder gelopen. We kamen hier heel wat fietsers tegen en ook een enkele wandelaar. Een stuk verderop bij het buurtschap IJsselzicht hadden we een prachtig uitzicht over de IJssel. Even verderop hebben we nog even op een bankje gezeten vlakbij de IJsselcentrale. Daar besloten we dat het tijd was om weer naar huis te gaan. We zijn tegenover de IJsselcentrale de dijk afgegaan via een klein paadje, waar we via de Schneidermarke bij de bushalte kwamen. Daar hebben we bus 4 naar het station genomen en daar bus 203 terug naar Heerde om vervolgens verder met de auto naar huis te rijden. Nadat we met de bus uit Zwolle naar Heerde vertrokken begon het stevig te regenen, dus we hadden deze dag echt geluk gehad met het weer.

FormatFactoryhoornerv-zwolle (2)
FormatFactoryhoornerv-zwolle (13)
FormatFactoryhoornerv-zwolle (14)
FormatFactoryhoornerv-zwolle (21)
FormatFactoryhoornerv-zwolle (31)
FormatFactoryhoornerv-zwolle (35)

vorigevolgende