IJhorst – Havelte (19.5 km)

vorigevolgende

Zaterdag 27 juni 2015: IJhorst – Havelte (19.5 km)

Na een rustige nacht, waarin we redelijk geslapen hadden zijn we in de ochtend zo tegen half acht opgestaan. In de nacht had het zo af en toe wel wat geregend, niet al te veel, maar voldoende voor een natte tent. Het was inmiddels een stuk frisser geworden, dus hebben we maar op een wat meer beschut plekje gezeten voor ons ontbijt (cruesli en mok warme thee).

Na ons ontbijt hebben we de spullen ingepakt en zijn we vertrokken. We hadden het nachtje wildkamperen goed overleefd, maar wel met behoorlijk wat muggenbulten. Het was deze dag prima weer om te wandelen, eerst veel wolken, maar in de loop van de dag steeds meer zon en zo’n 20 graden met veel wind.

We liepen eerst richting de Wijk. Daar passeerden we een voormalig tolhuisje op de grens van Overijssel en Drente. Hoewel er wel een slagboom was hoefden we toch geen tol te betalen. Bij het huis Dickninge zijn we even afgeslagen naar de Wijk om boodschappen in te slaan. Dat was een ommetje van 2 kilometer. Achteraf bleek dit het mooiste deel te zijn van de etappe van deze dag.

Nadat we proviand hadden ingeslagen bij de Coop zijn we via dezelfde weg teruggelopen naar de route en daarna vervolgden we onze weg. De etappe van deze dag vonden we behoorlijk saai, de minst mooie etappe van het hele Maarten van Rossumpad. In Rogat waren nog wel enkele mooie oude panden. Daar hebben we op een picknickbank vlakbij de lokale haven aan het kanaal onze lunch genuttigd.

Na onze lunch passeerden we in Broekhuizen enkele karakteristieke oude Drentse boerderijen, waarna we over lange rechte nogal saaie verharde wegen naar Ruinerwold liepen. Daar hebben we op een terras heerlijk in de zon genoten van een kop thee. 100 meter verder was de Coop waar we nog wat kersen en yoghurt voor de avondmaaltijd gekocht hebben. Opnieuw volgden er saaie rechte wegen, eerst ook nog met regelmatig verkeer, totdat we de Drentse Hoofdvaart dicht bij Havelte bereikten. Daar was het een drukte van belang met name van de vele motoren die net vanaf de TT in Assen kwamen. Er waren veel mensen uitgelopen om al deze stalen rossen te bewonderen.

Vanaf hier was het niet ver meer naar de camping, de Klaverkampen, waar we iets na 5 uur in de middag aankwamen. Dit was een mooie camping waar we de tent op een prachtig zacht grasveld konden plaatsen. Ook hadden we op deze plek nog zon tot negen uur in de avond (af en toe nog wel even wat afgeschermd door wolken).
Nadat we de tent opgezet hadden hebben we eerst heerlijk gedoucht.

We hebben op deze avond een gedroogde maaltijd met wat extra rijst gegeten en yoghurt toe. Dat was heel snel klaar. Na het eten hebben we eerst nog een tijd in de zon gezeten. Toen deze weg was hebben we de afwas gedaan en nog even over de camping gelopen. Daarna hebben we in de tent, want het was inmiddels heel fris, nog een kaartspelletje gedaan voordat we gingen slapen.

ijhorst-havelte (4)
ijhorst-havelte (8)
ijhorst-havelte (10)
ijhorst-havelte (15)
ijhorst-havelte (19)

vorigevolgende