Zoelmond – Lienden (22.5 km)

vorigevolgende

Zaterdag 25 april 2015: Zoelmond – Lienden (22.5 km)

Zoals we al eerder bedacht hadden, hebben we deze etappe van het Maarten van Rossumpad tijdens de bloesemtijd in de Veluwe gelopen. De bloesem van de kersen en peren bloeiden en de eerste appelbomen begonnen te bloeien. Deze datum was daarom prima uitgekozen.
De etappe liep geheel over een verharde weg, meestal asfalt. Nu blijft alleen het gedeelte tussen Balkbrug en Steenwijk over. Dat willen we later dit jaar met de tent in de rugzak doen om te trainen voor de tocht door de Jura en de Alpen.

Het was op deze zaterdag helaas niet al te goed weer, de hele dag wat gedruppel en toen we op twee derde van de etappe waren kregen we een stevige stortbui op ons dak. De temperatuur was met 15 graden maximaal best acceptabel.

We vertrokken in de ochtend al ruim voor 9:00 uur van huis en het regende. Toen we om half tien in Lienden aankwamen was het ongeveer droog. We hebben de auto vlakbij de bushalte Hans Roebers geparkeerd. We zijn vandaar eerst met de bus naar Kesteren gereden. Daar hebben we de trein genomen naar Tiel en vandaar zijn we opnieuw met de bus gegaan richting Zoelmond. Alles sloot prima op elkaar aan en duurde bij elkaar ruim 50 minuten. Daarom konden we rond kwart voor elf met de etappe beginnen.

Op weg van Zoelmond richting Ravenswaaij zagen we meteen al prachtige bloeiende bomen! Bij Ravenswaaij gingen we de Rijndijk op. Die hebben in deze etappe voor lange tijd gevolgd. Anja is altijd heel enthousiast om over een dijk te lopen omdat ze zo steeds over de rivieren kon uitkijken Wel viel het ons tegen dat er niet snel koffie kwam. In Ravenswaaij zijn we verder over de dijk richting Rijswijk gelopen. Daar hebben we op een bankje op de Rijndijk met mooi uitzicht het eerste gedeelte van onze lunch genuttigd.

Daarna zijn we over de Rijndijk naar Maurik gelopen. Daar kwamen we langs een paar enorme campings die al behoorlijk gevuld leken te zijn. Een stuk voorbij Maurik gingen we eindelijk de Rijndijk verlaten. Daar hebben we uiteindelijk pas tegen 2:00 uur in de middag onze koffie gedronken bij de “Oude Hofstede.” Even verder kwamen we weer bij de Rijn. Daar brak een stevige stortbui los. Dat heeft een paar kilometer geduurd. Daarna bleef het op eindelijk druppels na ongeveer droog.
Vooral het laatste gedeelte van de etappe liep door prachtig bloeiende bomen.
Bij Lienden aangekomen liepen we via een versierde straat (voor Koningsdag) het dorp binnen. Daar stond onze auto geparkeerd. Ondanks het niet al te mooie weer was het toch een prachtige tocht.

zoelmond lienden  (2)
zoelmond lienden  (6)
zoelmond lienden  (18)
zoelmond lienden  (20)
zoelmond lienden  (25)
zoelmond lienden  (29)
zoelmond lienden  (32)

vorigevolgende