Wageningen – Heveadorp (22 km)

vorigevolgende

Zondag 28 september: Wageningen – Heveadorp (22 km)

Deze dag hebben we nog even van de nazomer genoten en nog een etappe van het Maarten van Rossumpad gelopen. Het was een prachtige zonnige dag met een maximum temperatuur van 22 graden en heel, heel veel wandelaars.

Na een uitgebreid ontbijt in de ochtend zijn we 10:00 uur van huis vertrokken. We zijn eerst met de auto naar Heveadorp gereden. Daar hebben we de auto vlakbij het eindpunt van de etappe geparkeerd en hebben daarna de bus naar Wageningen genomen. Een halte voor het eindpunt zijn we uitgestapt en van daar naar het Maarten van Rossumpad gelopen. Iets na 11:30 begonnen we met onze etappe.
Het eerste gedeelte van de etappe liep over de Wageningse berg met regelmatig mooie uitzichten op de Rijn. Ook kwamen net voor bij de Landbouw Hogeschool door een fraai aangelegd Arboretum. Na enkele kilometers verlieten we de Wageningse berg en liepen stukken door het bos en later langs een door sprengen gevormde beekjes naar het Noorden. We kwamen onderweg regelmatig prachtige plekjes tegen.

Bij de grafheuvels in de buurt kwamen we langs een beeldentuin waar ze beelden uit Zimbabwe tentoonstelden en verkochten. Anja vond het leuk om hier even rustig te kijken. Na deze expositie liepen we weer verder langs de sprengen beekjes.
Net voorbij het Nivon-natuurvriendenhuis de Bosbeek verliet de route de beekjes. Na eerst nog een stuk bos liepen we door meer open terrein en er waren heel mooie stukken bij.

Ondertussen hebben we tweemaal gestopt om brood te eten. Net voor Heelsum kwamen we langs een golfterrein en keken even hoe de mannen de bal sloegen. Daarna liepen we door een bos langs Heelsum op en even verder op moesten we een drukke weg oversteken. Waarna we door de volkstuinen naar het fraaie kerkje van Heelsum op de heuvel liepen.

Vanaf het kerkje van Heelsum liepen we verder richting de Rijn over een hoogvlakte. Nadat we onder de autoweg doorliepen kregen we even een hele steil helling omhoog. Daarna liepen we afwisselend door bos en langs weilanden verder. Net voor het kasteel Doorwerth ging het weer steil naar beneden. Bij het Kasteel hebben we even op een bankje gezeten en nog wat genuttigd. Daarna liepen we weer naar de heuvels toe en werden we op de laatste paar kilometer nog verrast door een paar hele steil heuvels. Ook hier hadden we regelmatige fraaie uitzichten over de Rijn. Via het Duno park kwamen we Heveadorp iets na 18:00 uur binnen en daar hebben we de auto weer opgezocht en zijn we naar huis gereden.

wageningen-heveadorp (2)
wageningen-heveadorp (6)
wageningen-heveadorp (9)
wageningen-heveadorp (14)
wageningen-heveadorp (15)
wageningen-heveadorp (20)
wageningen-heveadorp (21)

vorigevolgende