Laag Soeren – Beekbergen (16.5 km)

vorigevolgende

Zaterdag 1 november 2014: Laag Soeren – Beekbergen (16.5 km)

Op een heel mooie zomerse zonnige novemberdag met een temperatuur van bijna 20 graden besloten we nog een etappe van het Maarten van Rossumpad te doen. Deze keer liepen twee vrienden, Maarten en Marga, met ons mee. Hun huis lag vlakbij het eindpunt van deze etappe.

Nadat we bij hen aankwamen werden we eerst getrakteerd op koffie en gebak. Daarna zijn we vanaf hun huis met de auto naar Laag Soeren gereden. Iets voor 11:00 uur vertrokken we. We voelden meteen al dat het vandaag een bijzondere mooie warme novemberdag was, want we konden meteen al in onze t-shirts lopen. Later ging Anja ook nog in korte broek lopen.

Bij ons vertrek konden we meteen al genieten van de prachtige herfstkleuren. Al gezellig pratend verlieten we Laag Soeren. Eerst liep de route over een asfaltweg, maar wat verder liepen we op een onverhard en op sommige plaatsen behoorlijk modderig pad door het bos, dat ook de toeristische spoorlijn tussen Apeldoorn en Beekbergen kruiste. Na enkele kilometers bereikten we het Apeldoorns kanaal, dat we een heel aantal kilometers volgden. Onderweg konden we genieten van de prachtige plekjes, combinaties van water, gekleurd herfstblad en een laagstaande zon, maar ook van de soms diepere gesprekken.

Nadat we een heel stuk langs het kanaal hadden gelopen kwamen we langs een picknickbank in de zon, waar we onze lunch aten. Daarna vervolgden we weer onze weg langs het kanaal. Het leek op een geven moment wel dat de vrouwen een wedstrijd begonnen waren, wie het mooiste herfststukje kon vinden. Grote gekleurde herfstbladeren en witte dan wel felgekleurde paddestoelen werden er gespot.

Op een gegeven moment verlieten we weer het kanaal en liepen verder langs een spreng langs de rand van het bos. Verderop kwamen we langs een sprengenkop en wat verder langs een mooie golfbaan. Nadat we de spoorlijn gekruist hadden liepen we langs een rustige eerst onverharde en later verharde weg langs de bosrand richting Beekbergen. Aldaar aangekomen liepen we door naar het huis van Maarten en Marga. Maarten heeft Gijs met de auto weggebracht naar Laag Soeren om de auto die we daar geparkeerd hadden weer op te halen. Na nog een kop lekkere koffie bij Maarten en Marga zijn we weer naar huis gegaan en konden we nog nagenieten van een mooie wandeldag.

laag soeren-beekbergen (6)
laag soeren-beekbergen (8)
laag soeren-beekbergen (9))
laag soeren-beekbergen (13)
laag soeren-beekbergen (20)

vorigevolgende