Dalfsen – Ommen (18 km)

vorigevolgende

Zaterdag 29 maart 2014: Dalfsen – Ommen (18 km)

We zijn op zaterdag 29 maart 2014 weer begonnen met onze lange afstandswandelingen. We zijn van plan om dit jaar weer verder te gaan met de GR5 en het Maarten van Rossumpad te gebruiken om te trainen. Anja had in de winter behoorlijk last gehad van een snelle schildklier, maar dat is inmiddels weer goed onder controle. Ze voelt zich nu weer goed om door te gaan met de lange afstandswandelingen. Anja had ook vorig jaar zomer last gekregen van een frozen shoulder maar dat is op dit moment nog niet over. Daarom zullen we het dit jaar wel wat anders aanpakken om ervoor te zorgen dat Anja geen rugzak hoeft te dragen.

Nadat we onze boodschappen binnen hadden en thuis koffie gedronken hadden zijn we thuis om 11:00 uur met de auto vertrokken naar Dalfsen. Het was een prachtige zonnige dag en bijna 20 graden. We hebben de auto bij het station van Dalfsen geparkeerd en net voor 12:00 uur zijn we vertrokken. Het was nog even een uitdaging om bij de route te komen vanwege werkzaamheden aan het spoor. Uiteindelijk zijn we bij het station over een afrastering heengegaan. Daarna waren we binnen een paar honderd meter bij de route.

Het was een mooie etappe, afwisselend open stukken en dan weer bosgebied. Het voorjaar begint in volle glorie los te barsten. De knoppen aan de takken worden al heel groot en sommige struiken en bomen beginnen groen te worden. Ook zagen we al de eerste koeien in de weilanden.

Na enkele kilometers wandelen kwamen we langs het kasteel Rechteren. Daar hebben we de route even verlaten om naar het kasteel te kijken. We konden er niet echt dichtbij komen, want het zat achter een afrastering. We hebben nog wel even een foto genomen. Daarna zijn we verder gelopen door een heel afwisselend gebied. Op een enkele plek hadden we even zicht op de rivier de Vecht. In Vilsteren, met een mooi karakteristiek dorpsgezicht, hebben we op een terras in het zonnetje uitgerust en een kop thee gedronken. Daarna zijn we doorgelopen naar Ommen. Een paar kilometer voor Ommen kwamen we langs het oude tolhuis bij de rivier de Regge, een mooi gerestaureerd oud pandje, waarna we nog even langs de rivier verder liepen. Om 17:30 kwamen we aan bij het station van Ommen. Omdat er geen treinen gingen vanwege de spoorwerkzaamheden zijn we met de bus teruggegaan naar Dalfsen, waarna we verder met de auto naar huis zijn gereden.

FormatFactorydalfsen-ommen (5)
FormatFactorydalfsen-ommen (8)
FormatFactorydalfsen-ommen (10)
FormatFactorydalfsen-ommen (12)
FormatFactorydalfsen-ommen (17)
FormatFactorydalfsen-ommen (20)

vorigevolgende