Villers sur Mer – Merville (17,5 km)

vorigevolgende

Vrijdag 17 juni 2022: Villers sur Mer – Merville (17,5 km)

We hadden een hele hete dag voor ons. Het was zonnig en temperatuur liep op tot 33 graden. We hadden er al rekening mee gehouden en een wat kortere etappe ingepland. Ook waren er bijna geen heuvels behalve de afdaling in het begin.

Na een tamelijk warme nacht op de camping waarin we deels boven de slaapzak hebben gelegen, stonden we om half zeven op. We hebben ontbeten en daarna de tent opgebroken. Gelukkig was de tent helemaal droog. We moesten eerst 600 meter terug naar de GR223.

Het eerste deel van de etappe ging door buitengebied. Vervolgens kwamen we door een klein dorpje en daarna een rustige weg langs een aantal campings.

Even voor het plaatsje Houlgate begonnen we met de afdeling in een bos. Wat verderop volgde er lange trappen naar beneden. In het dorp zijn we eerst naar de supermarkt geweest om nog wat inkopen te doen voor onze lunch.

Na deze inkopen liepen we eerst langs de havens en daarna een heel eind langs de boulevard. Aan het einde van de boulevard zijn we niet het strand opgegaan. Het was vloed en daarom hebben we de weg genomen.

Onderweg hebben we bij een kerkje gerust en nog wat gegeten. Het was inmiddels bloedheet. Even voor Merville kwamen we nog door een mooi natuurgebied en daarna in Merville le Buisson. In het plaatsje zijn we nog in een kerkje gaan zitten om wat af te koelen. Daarna was het nog anderhalve kilometer naar ons hotel dichtbij het strand.

Vanwege de hitte hebben we het verder heel kalm aan gedaan. In de avond hebben we pizza gegeten op een buiten terrasje niet ver van het hotel. Na het eten zijn we nog naar het strand gelopen. Het was heel druk op het strand. Het leek wel of het hele dorp was uitgelopen.

vorigevolgende