Courseulles – Arromanches (17,5 km)

vorigevolgende

Maandag 20 juni 2022: Courseulles – Arromanches (17,5 km)

We hadden een prima ontbijt in ons hotel. Daarna vertrokken zijn we vertrokken en hebben we eerst boodschappen gedaan voor onze lunch. In Courseulles konden we niet over de brug vanwege werkzaamheden. Daarom moesten we om de haven heenlopen en dat betekende ruim een halve kilometer extra.

Na dit ommetje waren er al weer snel bij de kust. Het was heel anders dan de dag ervoor. Eerste liepen we een stukje door de duinen en daarna hebben we een stukje op het strand gelopen. Wat verderop werd het rotsachtiger langs de kust en gingen we verder door de lage duinen. Gelukkig werd het pad steviger, zodat het niet lastig was.

We volgden dit pad tot het volgende dorp Ver sur Mer. Ook hier liepen we weer een stukje langs de boulevard. Aan het einde van het dorp gingen we landinwaarts. De GR223 maakte hier een ommetje langs het British Normandy Memorial. Dat was zeer indrukwekkend. We kregen hier een beter beeld van wat er zich op en kort na 6 juni 1944 in Normandië heeft afgespeeld en hoeveel Engelse soldaten zijn omgekomen tijdens de invasie in Normandië.

We namen nog een versnapering en vervolgden onze weg door de akkers met koren, vlas en koolzaad. Nog even schampten we het dorpje Meuvaines en liepen daarna richting het strand aan het begin van het dorpje Asnelles.

We kwamen hier op een smal pad tegen de kustlijn aan. We hadden inmiddels trek gekregen en we hadden geluk dat we bij het strand meteen langs een bankje kwamen. Na onze lunch gingen we verder langs het pad langs de kust tot het einde van de boulevard. Ook hier kwamen we allerlei monumenten tegen die herinnerden aan 6 juni 1944.

We moesten nog een heuvel over totdat we in Arromanches kwamen. Net voor Arromanches waren er nog allerlei monumenten te zien. Daarna zijn we doorgelopen naar ons hotel net naast de kerk. We hadden een kamer in een klein huisje net naast de kerk. In de avond hebben we pizza gegeten.

vorigevolgende