Ouistreham – Courseulles (18,5 km)

vorigevolgende

Zondag 19 juni 2022: Ouistreham – Courseulles (18,5 km)

Na een goede nachtrust en simpel ontbijt begonnen we aan de volgende etappe. Het weer was helemaal omgeslagen. Het begon bij vertrek meteen te regenen en daarbij ook een paar klappen onweer. Dus liepen we eerst nog even door een dorp evenwijdig aan de kustlijn. Toen het wat beter werd liepen we naar de kust.

Het weer was nog erg onstuimig, dat was goed te zien aan de golven met schuimkoppen. Het was een afwisseling van lichte regen en droge perioden. Na 11 uur begon het hard te regenen. Wij liepen even langs een supermarkt om nog wat proviand te kopen. Daarna liepen we in stromende regen naar het volgende dorpje.

Daar werd het weer droog maar de wind bleef hard waaien. Bij een monument vonden we een bankje in de luwte om te lunchen. De rest van de dag bleef het droog. Wij bleven de kust bijna steeds volgen.

Op deze dag kwamen we langs een groot aantal monumenten die herinnerden aan de invasie van de Canadezen in dit gebied op 6 juni 1944. Ons hotel was vlakbij de GR223. We hebben in het restaurant naast ons hotel gegeten.

vorigevolgende