Trouville – Villers sur Mer (14,5 km)

vorigevolgende

Donderdag 16 juni 2022: Trouville – Villers sur Mer (14,5 km)

Met de vermoeiemde etappe van de vorige dag en de komst van enkele dagen heet weer besloten we enkele kortere etappes in te plannen. Deze dag was het al een stuk warmer, 26 graden en zonnig. In ons miniappartementje hebben we goed geslapen. Ontbijt hadden we zelf verzorgd. Maar zitten op twee hoge krukken bij een klein aanrechtje is toch niet zo’n succes.

We vertrokken richting de havens van Trouville en Deauville. Het is altijd weer verbazend om zo veel dure boten te zien. In Deauville, een mondaine plaats flaneerden we met onze rugzakken langs de boulevard.

Daarna maakten we een ommetje over een heuvel waar nog allerlei verdedigingswerken en herinneringen aan WO 2 te zien waren. Ook kwamen we een Nederlands stel tegen die we een stukje verder nog eens zagen. Zij liepen ook langs de GR 223. Ze wilden het volgend jaar 8 weken langs de GR34 in Bretagne lopen.

Na de heuvel volgde er weer een stuk dicht langs het strand in Villerville. Daar hebben we boodschappen gedaan. Vervolgens liepen we door naar een camping 3 km verderop met daarbij nog wat klimwerk. De camping bevond zich bovenop de heuvel en was enkele honderden meters vanaf de GR223.

We hebben daar gekampeerd en zelf gekookt en in de avond hebben we nog een biertje op het terras gedronken.

vorigevolgende