Omaha Beach – Grand Maisy (19,5 km)

vorigevolgende

Donderdag 23 juni 2022: Omaha Beach – Grand Maisy (19,5 km)

In de ochtend hadden we een prima stevig ontbijt. Nadat we al bijna verzadigd waren kregen we nog een omelet aangeboden die speciaal voor ons bereid werd. Dat betekende dat we lang op dit ontbijt konden teren. Het regende licht tijdens ontbijt maar het was gelukkig weer droog bij vertrek. Het was zachter en broeierig weer, zo’n 22 graden. Eerst was het nog bewolkt maar in de loop van de middag ging het ook opklaren.

Aan het begin van onze etappe gingen we een stukje omhoog het dorp uit. Eerst liepen we nog over asfalt en even later kwamen we op een onverhard pad. We liepen door de velden naar het plaatsje Vierville. Sommige velden hadden heel veel klaprozen. Dat was een mooi gezicht. In Vierville maakten we een ommetje via de kust om de standbeelden en herdenkingspunten van D Day te zien. Ook hier was het echt op een Amerikaanse manier opgezet. Daarna kwamen we nog langs een oorlogsmuseum. We zijn er niet in geweest.

Vanuit Vierville gingen we door de velden naar het volgende dorp Gruchy. Hierna moesten we over een pad met hele hoge begroeiing. Deze begroeiing bestond niet alleen uit gras maar ook uit brandnetels, distels en doornstruiken. Daarnaast werden we geplaagd door steekvliegen, kortom een echte bootcamp.

In Foudreaux kwamen we weer op verharde wegen. Aan het begin van het volgende dorpje Le Pont Gabin was er aan het begin van het dorpje bij een gemeentehuis een aantal picknicktafels, een goed plekje om even te rusten.

Daarna gingen we via paden met veelal hoog gras om het dorp heen, totdat we weer op een asfaltweg kwamen. Bij een volgend dorpje Hameau Chatre gingen we weer een pad op met behoorlijk hoog gras dat over de sporen heenboog. Aan het eind hiervan hebben we een plekje gevonden met kort gras en daar gezeten om er te eten.

We kwamen weer op een asfaltweg en liepen richting het dorpje Montagne dat op een heuvel lag. In dit dorpje gingen we een onverhard pad op dat een stuk verder weer verhard werd. Het laatste stuk naar Grand Maisy ging over een weg met behoorlijk wat verkeer waarvoor we regelmatig de berm in moesten vluchten.

Op het laatst gingen we door het dorp en nog een halve kilometer langs het strand, waar het erg stonk vanwege de verrotte zeewier. Bij de haven zijn we doorgelopen naar ons appartement. We hebben daar zelf gekookt en nog op het balkon gezeten. In de avond zijn we nog even naar het strand geweest voor zonsondergang.

vorigevolgende