Honfleur – Trouville (22 km)

vorigevolgende

Woensdag 15 juni 2022: Honfleur – Trouville (22 km)

Op de camping hadden we een rustige en goede nacht. We zijn rond 7:00 uur opgestaan. Op één van de picknicktafels aan het begin van de camping hebben we ontbeten. We hadden weer een ontmoeting. Deze keer was het met een Belgisch/Nederlands stel dat rondtrekt met een camper busje. Ze werken ook een gedeelte van de dag en de andere helft van de dag vieren ze vakantie. Ze bouwen en onderhouden websites. Dat kun je overal doen.

Na het ontbijt zijn we vertrokken. Het was een mooie warme zonnige dag. Eerst liepen we een rondje langs het strand waarbij we na enkele kilometers lopen weer vlakbij het centrum van Honfleur uitkomen. Hier begon een klim over asfalt naar de top van de heuvel. Bovenaan hadden we een mooi uitzicht. Even verder stond een oud kerkje. Het was zeker de moeite waard om daar even naar binnen te lopen.

Wat volgde was een vrij vlak stuk met tamelijk veel bomen. Dat was heerlijk voor zo’n warme dag. Een paar kilometer verderop kwamen we in Foret de Breuil. Toen we bijna aan het einde van het bos gekomen waren, sloegen we af richting de kust over een flink dalend pad.

We passeerden het dorpje Pennedepie en liepen daarna verder naar de kust. We moesten de kustlijn een paar kilometer volgen. Het eerste stuk liepen we vlakbij de vloedlijn om zo onze voeten droog te houden want het was net vloed. Zo hoefden we ook niet al te veel te ploeteren. Op het tweede deel waren rotsen op het strand maar er was hier gelukkig een wandelpad langs het strand. Het laatste deel was echt struinen over het zand en de stenen.

Aan het eind van het strand gingen we een weggetje op naar de kerk van Criqueboeuf. We zijn er even binnen geweest en daarna doorgelopen naar een stukje groen onder een boom, een mooi koel plekje voor onze lunch.

Vanaf dit punt volgden we even niet rood wit maar de route die we eerder in het GR223 boekje en op grinfo site gevonden hadden. Al vrij snel ging het alweer naar beneden naar het strand van Villerville. Daar hebben we even op de boulevard gelopen.

Daarna gingen we weer helemaal naar boven, eerst door een parkje en later over een weg door het bos. We liepen even langs een camping op waar we weinig van zagen. Dat werd al snel weer gevolgd door een afdaling en meteen weer gevolgd door een klim. Bij het volgende woonwijk lieten we een ommetje schieten. Aan het einde van de woonwijk ging het weer flink naar beneden gevolgd door nog een klim.

Vervolgens liepen we op een rustig weggetje richting Trouville. We kwamen via onverharde wegen Trouville binnen. Net voor het einde gingen we nog een flinke trap af en niet veel verderop kwamen we bij een kerk, het eindpunt van de etappe. Het appartementje waar we verbleven was vlakbij. Gijs deed nog even boodschappen voor het avondeten, zodat we zelf konden koken.

vorigevolgende