Utah Beach – Saint Mère Eglise (15 km)

vorigevolgende

Maandag 27 juni 2022: Utah Beach – Saint Mère Eglise (15 km)

We hebben redelijk geslapen op de camping. In de ochtend kregen we meteen een flinke bui op de tent. Daarna kwam de zon weer door. Dat betekende dat we tent nat moesten opbreken en extra gewicht op de rug van Gijs. We hebben na het opbreken de GR223 weer opgepakt.

Een stukje vanaf de camping zouden we over een pad door de duinen moeten lopen.
Wij besloten op het strand te lopen tot het Leclerc monument. Ook dit monument was ter nagedachtenis aan D-Day. Wij hebben dat bekeken en daarna op een bankje even gerust en wat gegeten. Het was deze dag best fris.

Vanaf het Leclerc monument gingen we van het strand af. Vanaf dit punt waren de wegen half verhard afgewisseld met kleinere stukjes asfaltwegen. In een dorpje ruim een kilometer voorbij het Leclerc monument hebben we op een picknick bank gezeten. Daar hebben we de tent gedroogd en wat gegeten.

Nadat we weer een uurtje gelopen hadden kwam er een bui. Wij hebben tien minuten onder een boom geschuild en daarna was het gelukkig weer droog. Vanaf dit punt was het nog iets meer dan een uur lopen tot ons eindpunt.

Voordat we naar onze B&b gingen hebben we eerst het oorlogsmuseum bezocht. Dat was indrukwekkend. Daarna hebben we ingecheckt bij onze B&b en in de avond zijn we uit eten geweest.

vorigevolgende