Saint Vaast – Barfleur (15,5 km)

vorigevolgende

Donderdag 30 juni 2022: Saint Vaast – Barfleur (15,5 km)

We hadden een goed nacht gemaakt in onze ruime hotelkamer. Na een stevig ontbijt vertrokken we voor een niet al te lange etappe. We waren al weer snel bij de kust, Het is wel leuk om zo achter de huizen langs te lopen.

Na een klein stukje lopen bogen we weer af naar het noorden. Op de kade kwamen we een hardloper tegen die ons te interessant vond en daardoor even niet oplette en struikelde. Gelukkig viel het mee, maar het was wel weer een waarschuwing voor ons om steeds op te letten waar je liep. We kwamen langs een oude kapel op een uitstekend punt in de zee. We zijn daar even naar binnen geweest.

Daarna vervolgden we onze weg langs de haven kade en niet veel verder zijn we even een klein stukje van de route afgeweken om brood te kopen bij de bakker. We vervolgden onze weg over een pad langs de kust. Enkele kilometers verder waar de kustlijn naar het oosten afboog, gingen we meer het binnenland in.

We passeerden een klein dorpje. Over een afwisseling van verharde en onverharde wegen passeerden we nog een paar kleine dorpjes. Op een gegeven moment kwamen we weer bij de kustlijn. Daar hebben we een plekje in het lage gras gevonden om even te zitten en te lunchen. We hadden hierbij een mooi overzicht over de oceaan.

Na het eten werden we plotsklaps overvallen door een toch wel fikse bui. Gelukkig konden we even schuilen bij een groepje bomen ene een klein afdakje. Na de bui liepen we verder langs de kustlijn richting Barfleur. Dit was een kronkelig en over het algemeen goed begaanbaar pad langs de kustlijn. Er was een afwisseling van rotspartijen en zandstrandjes.

Bij de haven van Barfleur zijn we even omgelopen naar de supermarkt om inkopen te doen. Deze supermarkt was 1 kilometer vanaf de route, maar veel keuze hadden we in dit geval niet. Want dit zou de laatste supermarkt zijn tot enkele kilometers voor Cherbourg. We moesten dus zorgen dat we voldoende proviand bij ons hadden voor een paar dagen.

Na deze inkopen zijn we teruggelopen naar de haven van Barfleur. Aan het einde van de haven passeerden we een kerk waar we nog even in geweest zijn. Daarna was het niet ver meer naar de camping. We hadden een mooi plekje aan de rand van de camping. In de avond zijn we teruggelopen naar Barfleur voor onze avondmaaltijd.

vorigevolgende