Merville – Ouistreham (14,5 km)

vorigevolgende

Zaterdag 18 juni 2022: Merville – Ouistreham (14,5 km)

Ondanks de warmte hadden we een goede nachtrust. Na een goed en stevig ontbijt hebben we eerst de lunch inkopen gedaan bij een supermarkt vlakbij het hotel. Daarna gingen we weer op pad. Het was zonnig en meteen warm, maar gelukkig minder warm dan de vorige dag. Het liep toch nog op tot tegen de dertig graden. Daarna stak er een frissere noorden wind op van zee.

Het eerste deel van de etappe ging door een mooi duinen gebied. Aanvankelijk liepen we over een half verhard stenig pad en daarna een gravelpad waar ook op gefietst werd. We hadden gevreesd voor een heel mul zandpad, maar dat was het gelukkig niet het geval.

Toen we naar het zuiden afbogen stoten we op een heel nat natuurgebied met veel vogels. Er waren op enkele plaatsen kijkwanden geplaatst. Ons pad werd even mul maar al snel weer steviger. We kwamen langs de kustlijn. Gezien de natte plekken op ons pad was het duidelijk dat je hier met vloed niet met droge voeten doorheen kon. Maar de vloed was gelukkig nog een paar uur weg.

Er was hier veel lage begroeiing die met vloed even onder zou lopen. Nadat we het natte natuurgebied uitgingen bleven we de kustlijn van de baai volgen. Even voorbij een dorpje kwamen we bij de rivier die landinwaarts liep richting Caen. We hebben het gravel fietspad gevolgd die over een lage dijk liep. Met grote snelheid kwam de opkomende vloed de rivier instromen. We zagen het water steeds hoger komen.

Na een aantal kilometers staken we bij Benouville de rivier over via een brug. We zagen daar een mooi grasveld in de schaduw voor onze lunchpauze. We hebben hier een heel tijdje gerust. Daarna was het nog een uur lopen langs een kanaal tot ons hotel in Ouistreham bij de sluizen.

We hebben ook in ons hotel gegeten. Tijdens het diner kwam er plots een donkere rolwolk over en het begon ineens te stormen. Gelukkig waren we binnen en we waren heel blij dat we deze dag onze tent niet opgezet hadden. Later hoorden we nog dat in een plaats niet ver van ons vandaan iemand was omgekomen door de storm.

vorigevolgende