Barfleur – Inthéville (18 km)

vorigevolgende

Vrijdag 1 juli 2022: Barfleur – Inthéville (18 km)

We hebben in de tent geslapen met thermokleding aan want het was een frisse nacht. in de ochtend hebben we ontbeten van ons eigen meegebracht proviand. We hebben de tent ingepakt. Helaas was de tent nog nat want het was bewolkte ochtend.

We gingen meteen op een smal pad langs de kust. Later werd het een weg en aan het einde naar het noordoostelijke puntje volgde nog wat zand. We passeerden de vuurtoren. Deze was héél hoog en werd druk bezocht, maar wij liepen door. Even verderop maakten we nog een ommetje langs mooie rotskusten en gingen daarna om een haven heen.

Een stukje verder kwamen we in een mooi natuurgebied met aan de ene kant duinen en aan de andere kant een meer. Daarna liep de GR223 weer dichter langs de kust. De tocht was niet al te lastig totdat we zo’n 10 km gelopen hadden. Vanaf dit punt werd het een zware tocht vaak door los zand.

We hebben op dit laatste stuk enkele malen even gerust om bij te komen van de inspanningen. Het was wel mooi. Op het laatst passeerden we nog enkele kleine dorpjes. Anja wilde ook deze vakantie toch weer haar kunsten vertonen door even niet goed op te letten en plat voorover te vallen. Gelukkig had ze verder niets.

We overnachtten opnieuw op een camping. Andere mogelijkheden waren er niet op dit stuk van de GR223. We hadden een mooi plekje en ons meegenomen proviand genuttigd. We konden gebruik maken van de picknicktafels die op de camping stonden.

vorigevolgende