Carentan – Utah Beach (19 km)

vorigevolgende

Zondag 26 juni 2022: Carentan – Utah Beach (19 km)

In de ochtend konden we genieten van een goed ontbijt in ons hotel. Daarna zijn we vertrokken en hebben eerst onze boodschappen gedaan bij de Carrefour. Vervolgens hebben we de grote kerk bezocht. Er was hier veel te zien maar het was niet zo bijzonder als in eerdere kerken.

Na dit bezoek begonnen we aan een vrij saaie etappe. Vooral het eerste stuk was eentonig. Het was wel prima wandelweer, vrij zonnig en 20 graden. Onderweg kwamen we nog langs een plek bij een sluis waar van alles stond over D Day.

Bij La Vey kwamen we bij de kustlijn. Het water was ver weg. Helaas waren hier geen bankjes om te zitten en te lunchen. Iets verderop hebben we in het gras gezeten op een plek waar het niet lang was. Daarna hebben we de laatste kilometers gelopen. We gingen hierbij wel door een mooi ruig gebied en het laatste stuk was weer over de weg.

We zijn vanaf de herdenkingsplekken eerst doorgelopen naar de camping. We hebben daar de tent opgezet en toen gedoucht. Tijdens de douche was er nog een verfrissend buitje. Vervolgens hebben we wat gedronken en gegeten bij de camping en daarna zijn we via het strand teruggelopen naar de monumenten van Utah Beach. We hebben uitgebreid de tijd genomen om deze te bezichtigen.

vorigevolgende