Quineville – Saint Vaast (14 km)

vorigevolgende

Woensdag 29 juni 2022: Quineville – Saint Vaast (14 km)

We hadden een prima nachtrust. Na een uitgebreid ontbijt zijn we vertrokken voor een korte etappe. Het had in de ochtend wat geregend maar bij vertrek was het weer droog. We hadden een afwisseling van wolken en zon en 19 graden. Na een kilometer lopen kwamen we langs de bakker voor onze lunch. Vervolgens zijn we naar zee gelopen. Dat werd gevolgd door een ommetje om de haven van Quineville.

Vervolgens kwamen we op een pad langs de kust. Eerst liep dit pad door lage duinen. Het pad was goed begaanbaar. Na enkele kilometers stopten de zandstranden en veranderde de kustlijn in een moerasgebied. We bleven het pad langs de kust nog enkele kilometers volgen. Waar we het strand verlieten hebben we eerst even op het gras gezeten voor onze lunch. Daarna ging Anja nog schelpen zoeken.

Nadat we de kust verlieten moesten we bijna meteen over een heuvel en daarna bij Hameau du Pont maakten we nog even een ommetje om de vijver. Daarna gingen we naar de kust bij Le Rivage. Vervolgens liepen we even over kleine paadjes wat van de kust af.

Even verder gingen we weer richting de kust. Hier hebben we de kustlijn een stukje gevolgd. Aan het begin van Saint Vaast hebben we even boodschappen gedaan en daarna zijn we doorgelopen naar ons hotel. In de avond zijn we nog in Saint Vaast uit eten geweest in de buurt van de haven.

vorigevolgende