Ficquefleur Equainville – Honfleur (18,5 km)

vorigevolgende

Dinsdag 14 juni 2022: Ficquefleur Equainville – Honfleur (18,5 km)

We hebben aardig goed geslapen in de ton. We zijn wel op tijd opgestaan. Deze ochtend ontbeten met het meegebrachte brood dat we enkele dagen eerder gekocht hadden. Inmiddels was het bijna op maar gelukkig zouden we deze ochtend weer langs een bakker komen.

We zijn op tijd vertrokken na deze nacht in een bijzondere plaats overnacht te hebben. Al snel waren we weer op de GR223. We vonden deze etappe erg lang en zwaar en wilden toch wat tijd hebben om in Honfleur te kijken. Daarom besloten we om in het eerste deel van de route enkele kilometers af te snijden. De gelopen route staat in ons kaartje ingetekend.

We zijn via de D104 en D144 naar Saint Martin gelopen. Net voorbij de plassen zijn we via onverharde paden naar Saint Martin doorgestoken en hebben we in rechte lijn naar Genneville gelopen. Ook dit was een mooie route. In Genneville hebben we heerlijk vers brood gekocht.

Voorbij Genneville misten we een rechtsaf en daardoor hebben we daar een stukje omgelopen en behoorlijk wat extra gedaald en geklommen. Maar een stukje verder kwamen we weer op de route. We daalden weer af door een stukje bos naar het volgende stroompje. Daarna volgde er weer een klim naar Pretreville. Even verder kruisten we de autoweg gekruist en kwamen we in Gonneville. Daar zijn we door gelopen naar heel oud kerkje. We zijn even in het oude kerkje geweest, Daarna hebben we op het gras in de schaduw gezeten en geluncht.

Na de lunch zijn we doorgelopen naar Honfleur. Daar hebben we eerst boodschappen gedaan en vervolgens zijn we doorgelopen naar de camping. Er was een lange wachtrij om in te checken. Er waren nog meer primitieve kampeerders op de fiets vanuit Nederland waarmee wij een gesprek hadden.

In de avond zijn we uit eten geweest in Honfleur bij de haven. Daarna hebben we nog een klein rondje door het mooie plaatsje gelopen.

vorigevolgende