Arromanches – Port en Bessin (18 km)

vorigevolgende

Dinsdag 21 juni 2022: Arromanches – Port en Bessin (18 km)

Ook deze keer hadden we een goed ontbijt in ons hotel. Daarna zijn we vertrokken en hebben we eerst brood bij de bakker gekocht. We gingen terug naar de kust en begonnen daar aan onze volgende etappe. Het was mooi wandelweer, wolken en zon en ruim 20 graden.

We verlieten al snel Arromanches. We gingen een heuvel op gevolgd door vrij vlakke velden. Na een behoorlijk stukje lopen kwamen we weer bij een herdenkingspunt. Er waren een aantal bunkers te zien met geschut om de stranden te bewaken. Ze stamden uit de tweede wereldoorlog en waren niet meer in gebruik. Er waren hele groepen kinderen die hier naar kwamen kijken.

Vervolgens gingen we weer de velden in. We waren toe aan de lunch. Maar het duurde nog een tijdje voordat we een geschikt bankje zagen in het plaatsje Bouffay.

Na onze lunch gingen we eerst door een dorpje en daarna over een smal paadje vlak langs een behoorlijke diepte. Verderop gingen we weer door de velden en passeerden we nog een klein plaatsje. Daarna was het niet ver meer naar Port en Bessin. We bereikten dit plaatsje via smalle wandelpaadjes. Bij de supermarkt kochten we nog wat proviand. Daarna liepen we door naar zee. Daar hebben we even gezeten en nog wat gegeten voordat we het hotel in konden. In de avond uit zijn we uit eten geweest bij de haven.

vorigevolgende