Inthéville – Cherbourg (23,5 km)

vorigeeinde

Zaterdag 2 juli 2022: Inthéville – Cherbourg (23,5 km)

Dit was alweer de laatste etappe van deze trip. Goede nachtrust op rustige camping. Mooi weer met veel zon en af en toe wat wolken en 19 graden. Kortom heerlijk wandelweer. Gijs had wat last van zijn onderbeen overgehouden van de vorige dag. Hij heeft de etappe toch uitgelopen en was daarna zeker aan rust toe.

Vanaf de camping liepen we terug naar de GR223. Eerst ging de GR223 nog even over wat smalle goede beloopbare paden. Dit werd gevolgd door weer een stuk mul zand. Na het mulle zand kwamen we bij een parkeerplaats. Daar moest je volgens het boekje langs de kust op, maar de wit rode tekens stuurde je een klein stukje om bovenlangs. Achteraf bleek dat onderlangs ook nog steeds kon.

We liepen langs een mooie kustlijn naar Cap Levi, waar zich ook een vuurtoren bevond. Daarna liepen we door langs een mooie rotskust naar Pointe de Vieux Fort. Daar stond ook een oud fort waar we achter omheen liepen. Even verder passeerden we weer een haventje en daarna ging het verder langs de kust.

Een stukje verderop moesten we plots van de kust af een heel stuk omhoog, terwijl de route volgens het boekje en de grinfo website langs de kust ging. We wisten niet hoever dit ommetje zou zijn. Daarom besloten we de D210 naar Anse le Brick te nemen. Dat was niet zo’n goed idee omdat deze weg toch wel behoorlijk druk was. Bij dat dorpje zagen we weer de wit rood tekens. Waarschijnlijk ging de route via Fermanville. Ook bleek in Anse Le Brick dat de oorspronkelijke route niet meer mogelijk was vanwege afkalving van de kust.

Bij de ingang van de camping Anse le Brick stond een picknicktafel. Dat was een mooie plek voor onze lunch. Daarna was het even klimmen geslagen en vervolgens meteen een afdaling en weer een klim naar het dorpje Hameau Noyon. We hadden onderweg wel een aantal mooie uitzichten.

Na dit dorpje gingen we door een heel ander gebied verder van de kust af. Het was een afwisseling van verharde en half verharde wegen. Het ging lange tijd nog steeds wat omhoog. Daarna bogen we af in westelijke richting over een vlakke en later licht dalende route.

Een paar kilometer verder kwamen we weer door een paar dorpjes. Ondertussen kreeg Gijs steeds meer last van zijn onderbeen. Daarom besloten we even wat binnendoor te lopen. We kwamen weer bij de kust. Daar zijn we even langs de Pharmacy gelopen voor een zalfje voor het been van Gijs, Voltaren. Ook hebben we bij de supermarkt ernaast wat fruit en yoghurt gekocht en dat op een bankje langs de kust opgegeten.

Daarna liepen we over een gemakkelijk pad langs de kust op naar Cherbourg. We vonden dit niet zo’n mooi stuk. Bij de havens gingen we van de kust af. Wat volgde was een wandeling van enkele kilometers door het havengebied, een vervelend stuk om te lopen. Bij het centrum aangekomen zijn we doorgelopen naar ons hotel. In de avond zijn we vlakbij het hotel uit eten geweest.

De volgende dag hebben we nog doorgebracht in Cherbourg. Op maandag zijn we met de trein teruggereisd naar huis.

vorigeeinde