Rustdag in Trier

vorigevolgende

Zondag 27 april 2014: Rustdag in Trier

Omdat we nu in de buurt van Trier waren besloten we meteen een rustdag in te lassen om Trier te bezoeken. Dat bezoek was inderdaad de moeite waard. Ondanks de eerder vooruitzichten van een regenachtige dag was het uiteindelijk toch overdag geheel droog.
Voordat we naar Trier vertrokken heeft Anja nog even op het balkon van de hotelkamer in de zon gezeten.

We hebben in Trier de bekende historische gebouwen in het centrum bezichtigd. In de Dom zagen naast all schitterende versieringen ook een galerij met informatie over pelgrimstochten.
Op een van de affiches werden de verschillende type wandelaars weergegeven.We vroegen ons af wat voor type wandelaars wij waren. We voelden ons het meest aangesproken tot het avontuurlijk en cultureel religieus type. Op een van de bijgevoegde foto’s wordt dit verder uitgelegd wat dit inhoudt.

’s Avonds hebben we in de binnenstad een pizza gegeten en daarna nog een tijdje naar een live band geluisterd die bij de Dom optrad vanwege de heilige Rock week, wat ook verband hield met een pelgrimstocht naar de heilige Rock bij Trier. Daarna zijn we weer teruggereden naar Moersdorf.

FormatFactorytrier (8)
FormatFactorytrier (16)
FormatFactorytrier (24)
FormatFactorytrier (33)
FormatFactorytrier (35)

vorigevolgende