GR5 Mertert – Ahn (20 km)

vorigevolgende

Maandag 28 april 2014: GR5 Mertert – Ahn (20 km)

Na een goede nachtrust en ontbijt zijn we naar Mertert gereden. We hebben eerst onze lunch gekocht bij Lidl en daarna hebben we onze auto geparkeerd bij de spoorlijn in Mertert. Daar hebben we rond half tien de route opgepakt.

Op deze dag was er af en toe zon, verder veel wolken maar op een paar spetters na wel droog en zo’n 17 graden, dus prima wandelweer. Het ging meteen flink omhoog. Nadat we via een viaduct over de autoweg waren gelopen volgden er een prachtig stuk met fraaie uitzichten, bloeiende bomen en weilanden met veel bloemen. Daarna liepen we het bos in langs een diep ingesneden rivier. Na ongeveer 4 kilometer wandelen liepen we tegen een afzetting van de route aan. De bewoner van een grote villa had zijn privé terrein blijkbaar verder uitgebreid. We zijn via een andere weg iets verder weer op de route gekomen. De eerste 5 kilometer was was het veel klimmen en dalen en soms gladde stukjes pad en trappen.

In Manternach hebben we het eerste deel van de lunch genuttigd. Daarna zijn we doorgelopen richting richting Grevenmacher. Ook hier was de route flink veranderd (ongeveer 500 meter verder maar wel mooier). In Grevenmacher zijn we langs een fraaie kruisweg omhoog gelopen naar een kapel die helaas niet open was. We hebben daar wel heerlijk in de zon gezeten en het tweede gedeelte van onze lunch gegeten.

We zijn verder gelopen door bossen en wijngaarden. Er waren onderweg naar Machtum veel fraaie doorkijkjes over de Moezel. Ruim een kilometer voor Machtum hebben we een afdaling naar links even gemist, was niet goed aangegeven, maar we kwamen er al vrij snel achter dat we fout liepen. Daarna zijn we via Machtum door vele wijngaarden naar Ahn gelopen. Na een half uur op de bus gewacht te hebben zijn we teruggegaan naar Mertert. Omdat moeilijk was om een goed redelijk geprijsd restaurant te vinden in Wasserbillig-Mertert hebben we deze avond maar weer pizza gegeten, nu bij de pizzahut. Daarna zijn we met de auto teruggereden naar ons hotel in Moersdorf.

FormatFactorymertert - ahn (2)
FormatFactorymertert - ahn (7)
FormatFactorymertert - ahn (11)
FormatFactorymertert - ahn (13)
FormatFactorymertert - ahn (17)
FormatFactorymertert - ahn (18)

vorigevolgende