GR5 Molvange – Fontoy (17 km)

vorigevolgende

Zaterdag 3 mei 2014: GR5 Molvange – Fontoy (17 km)

Na een vroeg ontbijt, de spullen ingepakt te hebben en uitgecheckt te hebben vertrokken we om kwart over acht met de auto richting de Franse grens. Daar hebben we de auto geparkeerd en de bus naar Molvange genomen. Om negen uur begonnen we met de wandeling. Het ging al vrij snel omhoog, waarna we konden terugkijken over Molvange en Escherange.

De dag begon zonnig maar erg fris, later kwam er meer bewolking, maar het bleef droog. Na het eerste open stuk ging de route verder vooral door bosgebied met zo af en toe uitkijkjes over de dorpen en stadjes die we passeerden. Op een plek was het over een afstand van een paar honderd meter een echte uitdaging om verder te komen. De weg lag namelijk vol met stapels boom takken, waar we over heen moest zien te komen.

Verderop kwamen we in de buurt van Algrange langs een Maria grot, die goed bijgehouden wordt. Verderop klommen we uit het dal om daarna via een hoogvlakte af te dalen naar Fontoy, het eindpunt van deze wandelweek. Daar kwamen we om half drie aan. Daarna was het nog een hele uitdaging om weer bij onze auto te komen, eerst met de bus naar Thionville, daarna een uur wachten op de volgende bus richting de grens van Luxemburg. Eerst stond er dat deze bus niet ging, maar uiteindelijk bleek deze toch nog te gaan. Uiteindelijk waren we weer om kwart over vijf bij de auto. Daar hebben we eerst nog een paar boodschappen gedaan en zijn daarna naar huis gereden.

FormatFactorymolvange - fontoy (5)
FormatFactorymolvange - fontoy (8)
FormatFactorymolvange - fontoy (15)
FormatFactorymolvange - fontoy (17)
FormatFactorymolvange - fontoy (22)
FormatFactorymolvange - fontoy (25)

vorigevolgende