GR5 Saulny – Ancy sur Moselle (23 km)

vorigevolgende

Maandag 19 oktober 2015: GR5 Saulny – Ancy sur Moselle (23 km)

Na een goede nachtrust in een stille omgeving zijn we weer op tijd (7:30) opgestaan. Op deze dag was er een behoorlijk lange etappe met flink wat heuvels. Er was op dit adres geen ontbijt, dus hebben we weer van de zelf meegebracht muesli gegeten. Daarna hebben we de spullen ingepakt en zijn om 9:00 vertrokken. De eigenaar was al naar zijn werk en had een envelop achtergelaten waar we het verschuldigde bedrag in konden doen. We hebben zijn goede vertrouwen niet beschaamd.

Het was bij ons vertrek kil en nevelig, maar nog wel droog. We verlieten al weer snel het dorpje. We liepen aanvankelijk door open gebied, eerst naar beneden en daarna meteen weer omhoog. Er zouden op deze dag nog talrijke heuvels volgen. Nadat we een stukje gelopen hadden begon het te motregenen. Maar we hadden het geluk dat we op dit moment onder de bomen liepen.

Bij Lorry les Metz was de route behoorlijk veranderd. We waren even de weg kwijt, maar kwamen gelukkig weer snel op de route. In Plappeville zouden we volgens het boekje lang de Rue des General de Gaulle moeten volgen. Op een gegeven moment zagen we de tekens niet meer. Dus blijkbaar hebben we een route verandering gemist. We besloten het kaartje te volgen en een stukje verder op kwamen we weer op de route. Inmiddels begon het harder te regenen, dus trokken we onze regenkleding aan. We liepen verder door verschillende straatjes richting de Moselle. Daar probeerden we op het fietspad langs de rivier te komen. Maar die lag achter de treinrails en we zagen niet hoe we er moesten komen. Dus liepen we maar een eind langs de drukke weg richting Scy. Dat was niet leuk. Op een gegeven moment konden we linksaf naar de Moezel. Jammer dat we het eerste stuk gemist hadden. Maar ook hier was het mooi. Inmiddels was het droog geworden. We kwamen langs enkele grote stenen waar we gingen zitten voor onze lunch.

Na onze lunchpauze gingen we naar de supermarkt in Scy. Vanaf dit punt zouden er nog maar weinig plaatsten zijn waar we onze proviand zouden kunnen aanvullen. Dus kochten we brood en kaas voor een aantal dagen voor onze lunch. Verder kochten we nog wet fruit voor onze nodige vitamines. Nadat we uit de supermarkt kwamen scheen plotseling de zon. We waren blij verrast. We hadden een schitterend uitzicht op de gekleurde bomen op de heuvels.
Vanaf de supermarkt werd het echt heuvelachtig. We moest eerst omhoog via een mooi pad naar Scy Chazelles. Daarna volgde er weer een fraai smal pad naar beneden. We passeerden nog verschillende dorpjes alvorens we in de buurt van onze Chambre d’Hôtes kwamen. Deze lag maar een paar honderd meter van de route. Het was een heel mooie, maar kleine kamer en er was geen gelegenheid om te koken. Er was wel een schaal met vers fruit op de kamer. Ook was er in het dorp geen restaurant open. Dus moesten we iets versieren om tocht nog warm te eten. We hadden nog een gedroogde maaltijd van Adventure food bij ons. Er was achter dit huis een overdekt terras in aanleg. We konden hier onze camping gas brander neerzetten en koken. Dat gaat heel snel als je gedroogd voedsel bij je hebt. We hadden ons zo warm mogelijk aangekleed en daardoor kregen we het niet echt koud. De gastheer en gastvrouw kwamen met een fles bruisende witte wijn. We hebben samen eerst een glas gedronken. Daarna mochten wij de fles verder leegmaken. Na het eten hebben we ons nog gedoucht en verder een rustige avond gehad.

saulny - ancy sur moselle (9)
saulny - ancy sur moselle (13)

Mooi paadje en beeld in Plappeville
saulny - ancy sur moselle (19)
saulny - ancy sur moselle (23)

De zon op de prachtige gekleurde hellingen bij Scy
saulny - ancy sur moselle (27)

Het kerkje van Scy Chazelles
saulny - ancy sur moselle (37)

vorigevolgende