GR5 Salonnes – Alteville (23,5 km)

vorigevolgende

Woensdag 4 mei 2016: GR5 Salonnes – Alteville (23,5 km)

We zijn na een goed ontbijt iets voor 10 uur vertrokken. Het was prachtig weer, eerst was de lucht helemaal blauw, later kwamen er ook een aantal onschuldige wolkjes. Het was wel fris, zo’n 16 graden. We moesten eerst drie kilometer teruglopen naar de route in Salonnes bij het stationsgebouw.
Bij de route aangekomen gingen we meteen omhoog. Het werd al snel een graspad en later een echt modderpaadje, waar je gemakkelijk uit kon glijden zoals Anja ondervond. Een stukje verder passeerden we Vic sur Seille. Na eerst een eind langs een asfaltweg gelopen te hebben volgde er een mooi graspad. Op een gegeven moment kwamen we bij een uitzicht punt met een bankje, dus besloten we dat het tijd voor de lunch was.

Na onze lunch liepen we nog een heel stuk over graspaden. Een stukje voor Marsal kwamen we 4 lokale wandelaars tegen die een klein stukje van de GR5 liepen, de enigen die we deze wandelweek waren tegengekomen. Marsal had een prachtige poort bij binnenkomst van het oude plaatsje. Verder was het stadje echt vergane glorie. Na Marsal liepen we nog heel lang over asfalt. In het volgende plaatsje, Blanche Eglise, hebben we tweede deel van onze lunch gegeten.

Daarna volgde er nog een paar kilometer asfalt voor we het bos weer ingingen. We moesten ook nog even een kilometer langs een drukke weg lopen. Het laatste stuk was weer open terrein langs rustige asfaltwegen naar Alteville. We kwamen net voor 6 uur aan in een oud kasteel. Het was niet goedkoop maar wel een hele belevenis. Eerst hadden nog in de tuin in de zon gezeten. Toen volgde er een aperitief van het huis in een mooie kamer met schilderijen en oude stoelen. Dit was gezamenlijk met 6 andere gasten en de gastheer. Daarna dineerden we met 14 gasten in een dinerzaal aan één tafel. De gasten kwamen uit allerlei landen, Duitsland, Zwitserland (geboren in Belgie en Zimbabwe), Verenigde Staten. Een van de Amerikanen werkte als expatriate bij Vermeer in Goes. We spraken voornamelijk Engels. Er werd een driegangenmenu geserveerd. Daarna kregen we nog koffie. De schnaps hebben we maar overgeslagen. In de kamer gekomen vielen we al snel in slaap.

salonnes - alteville (5)
salonnes - alteville (9)
salonnes - alteville (11)
salonnes - alteville (13)
salonnes - alteville (19)
salonnes - alteville (30)

vorigevolgende