GR5 Rombas – Saulny (21 km)

vorigevolgende

Zondag 18 oktober 2015: GR5 Rombas – Saulny (21 km)

We hadden alles voor ons zelf, keuken en badkamer omdat we de enige gasten waren. Toen we dit verblijf verder bekeken ontdekten we dat er niet veel klopte van de elektrische stopcontacten. Dus was het oppassen geblazen. In de ochtend hoorden we dat dit adres niet langer goed gekeurd was door de France Chambre d’Hôtes organisatie. We hadden verder prima geslapen op een zacht bed en het verblijf was niet duur en lag aan de GR5. We stonden om 8:00 uur op en hebben ons eigen meegebrachte muesli gegeten plus nog een paar broodjes van het huis. Er werd op dit adres geen ontbijt geserveerd, maar daar waren we vooraf van op de hoogte.

We vertrokken iets voor tien uur. Het was deze dag droog en meest bewolkt en tegen het einde van de dag nog even wat zon. Het was nog steeds behoorlijk fris, maar iets warmer dan de eerste dag, bijna 10 graden. We konden al snel onze Goretex jassen uittrekken, maar we hadden nog wel onze thermo kleding aan en dat ging prima. Eerst moesten we nog een heel stuk door Rombas lopen. Daarna liepen we om de sportvelden en vijver heen. Hierna begon de klim naar de Tour de Drince, de eerst van een behoorlijk aantal heuvels, die we deze dag tegenkwamen. De paden ware soms erg glad maar meestal ging het wel. Het laatste stuk naar de uitzichttoren was behoorlijk steil. We zijn de toren niet opgeklommen. Deze zag er erg roestig uit.

Na deze toren was het een stuk behoorlijk vlak door het bos voordat we weer naar beneden gingen naar Ternel. We hoopten op een bankje voor de lunchpauze, maar dat zat er deze keer niet in. Iets voorbij Ternel zagen we toch een aantrekkelijk plekje achter een haag en uit de wind. Vanuit Ternel ging het weer omhoog. Het landschap werd opener en heuvelachtiger. Het tweede deel van de etappe was een stuk mooier en gevarieerder dan de eerste helft. Ook de zon begon er steeds meer door te komen. Bij Fèves kwamen we langs een oude kerk. Daarna volgden nog enkele plaatsjes. De laatste kilometers waren behoorlijk heuvelachtig.

Iets na vijf uur kwamen we aan bij onze overnachtingsplaats in Saulny. We hadden wel gereserveerd, maar de confirmatie was niet overgekomen. Dus de eigenaar was verrast dat we kwamen. Maar gelukkig was de Gite nog vrij. We wisten dat er wellicht geen restaurant in Saulny was, dus hadden we voor deze dag onze eigen warme maaltijd meegenomen, gedroogd Adventure voedsel met nog wat extra rijst. Dat was snel klaar omdat er een keuken in de Gite was. Het smaakte ons prima. Verder hadden we deze avond naar de TV gekeken een kaartspelletje gedaan.

rombas - saulny (3)
rombas - saulny (9)

Terugkijkje op Ternel
rombas - saulny (14)
rombas - saulny (18)

Oud kerkje in Fèves
rombas - saulny (23)
rombas - saulny (24)

Uitzicht over Metz

vorigevolgende