GR5 Vandières – Montauville (17 km)

vorigevolgende

Donderdag 22 oktober 2015: GR5 Vandières – Montauville (17 km)

Ondanks het niet al te beste eten s’avonds hebben we toch goed geslapen en er verder geen last van gekregen. Om 8:00 uur zaten we al aan het ontbijt. Het was een typisch simpel Frans ontbijt, stokbrood, croissant, jam en kaas, en verder koffie en sinaasappelsap. We vertrokken om kwart over negen. We moesten eerst weer naar de GR5 lopen. Dat was 3 kilometer en ruim 150 meter omhoog en duurde zo’n 50 minuten. Deze dag was er af en toe motregen, geen zon en ruim 10 graden. Het regende zo weinig dat we de regenkleding net niet aan hoefden te doen. De etappe vandaag was over het algemeen niet al te bijzonder en niet zo zwaar.

Anja had er ook deze dag weer echt zin in! We liepen opnieuw een flink tempo en moesten daarom aan het einde van de etappe heel rustig aan te doen om niet al te vroeg bij het hotel te zijn. Nadat we de GR5 bereikt hadden liepen we eerst lange tijd door het bos en daarna langs de flank van een dal naar het dorpje Vilcey sur Trey. We hebben daar geluncht op een beschut bankje onder een klein afdakje. Na de lunch volgde meteen een stevige klim. Er was weer heel veel bos. We kwamen langs een monument van de eerste wereldoorlog, la Croix des Carmen. Hier had zich in de eerste wereldoorlog een verschrikkelijk strijd afgespeeld, enkele tienduizenden doden en de bossen waren totaal verwoest in de strijd. Na 100 jaar was daar niets meer van te zien. Na dit monument volgde eerst een half verharde weg en dan een asfaltweg richting Montauville. Net voor het dorp was er een grote indrukwekkende begraafplaats.

We waren om 14:00 in Montauville, nog 3,5 km vanaf ons hotel. Dus moesten we wat tijd rekken. We hebben eerst alle tijd genomen om koffie te drinken in een bar. We hebben daar met interesse gekeken naar een heel aantal kinderen die een zakje snoep kwamen kopen. Na de koffie hebben we nog een tijdje bij het kerkje gezeten en wat gegeten. Tegen 15:00 uur zijn we verder gelopen naar het hotel over een langzaam stijgende maar niet al te interessante onverharde weg. We waren er al ruim voor 16:00 uur. We hebben rustig aangedaan, gedoucht, wat gelezen, een kaartspelletje gedaan. Om 19:00 uur gingen we eten. Er was nog een andere gast in het hotel en nog een paar mensen van buiten die in dit hotel kwamen eten. Het eten smaakte hier prima.

vandieres montauville (2)

Op weg naar de GR5
vandieres montauville (9)

Langs de flank van het dal richting Vilcey Sur Trey
vandieres montauville (16)
vandieres montauville (18)
vandieres montauville (21)

Militaire begraafplaats bij Montauville
vandieres montauville (26)

Standbeeld WO I aan de rand van Montauville

vorigevolgende