GR5 Remich – Mondorf les Bains (21 km)

vorigevolgende

Woensdag 30 april 2014: GR5 Remich – Mondorf les Bains (21 km)

We hebben deze nacht heel goed geslapen, een prima bed en een ruime modern ingerichte kamer. Na ons ontbijt hebben we voor twee dagen lunch ingekocht bij de Match, want op 1 mei waren alle winkels dicht. Daarna zijn we met de bus teruggegaan naar Remich voor de volgende etappe. De busrit duurde slechts 15 minuten. De dag begon zeer nevelig en grijs met regen en buien in het vooruitzicht, maar het viel enorm mee. Aan het einde van de ochtend kwam de zon door, een stuk later begon de lucht wel iets dreigend te worden, maar het bleef droog en bijna 20 graden. Kortom het was voortreffelijk wandelweer.

Op deze dag hadden we 100 % verharde wegen, een unicum voor de GR5. De eerste 13 km gingen voornamelijk door wijngaarden, steeds op en neer maar toch niet al te moeilijk. Voor Wintrange kwamen we bij de Sint Donatius kapel, waarna de route via 591!! Treden naar beneden ging naar het dorpje. Op dit eerste gedeelte van deze etappe kwamen we een ander stel tegen wat ook de GR5 liep, maar in kleine stukjes. Ze waren ruim 10 jaar geleden begonnen met het Pieterpad in Pieterburen en zijn nadat ze het Pieterpad afgerond hadden doorgegaan met de GR5 richting het zuiden. Deze keer zouden ze drie dagen lopen.

We hebben op deze tocht twee hele mooie kerken gezien, een in Remich en de andere in Wellenstein, met prachtige ramen en interieur. In Wellenstein hebben we bij de kerk geluncht. Na het laatste stukje heuvels tot bij het uitzicht over Remerschen hebben we het Moezel gebied verlaten richting het westen, waar het veel vlakker werd en er geen wijgaarden meer waren.

Een kilometer voor Elverdange was er opnieuw een flinke route wijziging. We moesten daar linksaf in zuidelijke richting, gingen daar over de autoweg heen om daarna in westelijke richting langs de autoweg te lopen en daar de oorspronkelijk route weer op te pakken een kilometer voorbij Elverdange (ook dit was weer ruim 500m extra lopen).
Bij Mondorf liepen we nog door het domein wat prachtig is aangelegd en kwamen we daarna vrij plotseling uit bij het hotel. We hebben ’s avonds heerlijk bij de Thai gegeten, niet veel meer dan 100 meter vanaf het hotel.

FormatFactoryremich - mondorf (1)
FormatFactoryremich - mondorf (7)
FormatFactoryremich - mondorf (17)
FormatFactoryremich - mondorf (24)
FormatFactoryremich - mondorf (27)
FormatFactoryremich - mondorf (34)
FormatFactoryremich - mondorf (35)

vorigevolgende