GR5 Alteville – Gondrexange (23 km)

vorigevolgende


Donderdag 5 mei 2016: GR5 Alteville – Gondrexange (23 km)

Op 5 mei zijn we rond 8 uur opgestaan en half negen zaten we aan het ontbijt. Iets na half tien vertrokken we voor onze meest vlakke etappe niet al te interessante etappe van 23 kilometer richting Gondrexange. Het was een prachtige dag met strak blauwe lucht, 18 graden maar wel veel wind. Het eerste gedeelte van de etappe was voornamelijk onverhard en meest over gras. Soms kwamen we nog modder en grote plassen tegen. Na Fribourg was het bijna alleen verhard. De laatste 6 kilometer gingen langs een bijna kaarsrecht asfalt fietspad langs kanaal. De laatste paar kilometer konden we nog een half verharde wandelpad kiezen. We passeerden enkele grote meren.

Gedurende de dag zagen we de Vogezen steeds dichterbij komen. In Gondrexange verlieten we de route richting de camping. We zagen daar ons “Hans en Grietje” huisje, Le Love geheten, achter een gesloten hekwerk. We hebben de beheerder gebeld, maar hij kon niet meteen komen. Hij had de sleutel ergens achtergelaten zodat we er alvast in konden. Wij hebben daar thee voor onszelf gezet en heerlijk in de zon buiten gezeten. Daarna kwam de beheerder.

We hadden voor de avond eten besteld via hem. Het bleek dat we het vlees zelf moesten grillen. Vlakbij ons huisje stond namelijk een ander huisje met een grote haard in het midden, waar we met hout en houtskool vuur konden maken om het vlees te grillen. Verder had hij voor grill voor voorgebakken aardappelschijfjes met stokbrood gezorgd en een nagerecht. Ook was er nog een fles rode wijn. Na de tijd hebben we de spullen afgewassen.

alteville -gondrexange (5)
alteville -gondrexange (7)
alteville -gondrexange (16)
alteville -gondrexange (24)
alteville -gondrexange (28)

vorigevolgende