GR5 Custines – Brin sur Seille (22 km)

vorigevolgende

Maandag 2 mei 2016: GR5 Custines – Brin sur Seille (22 km)

Na een goede nachtrust hebben we de volgende ochtend om 8:30 ontbeten. De service was niet om over naar huis te schrijven. Het ontbijt was simpel, het water voor thee nog niet warm. Ook de eieren waren nog niet gekookt en het water waarin je ze zou moeten koken was nog niet warm. Dus hebben we de eieren maar laten zitten. Na het ontbijt zijn we vertrokken. We hadden eerst boodschappen gedaan in supermarkt, want de volgende wat grotere supermarkt was twee wandeldagen verder.

Na onze boodschappen liepen we weer naar de route. Er volgde meteen stevige klim door weilanden met fraaie uitzichten. Het weer was prachtig, zonnig en de temperaturen liepen snel op richting 20 graden. We hadden al snel onze jas en trui uitgetrokken. Na het grootste deel van de klim kwamen we in het bos. Daarna werd het al snel vlak en liepen we door mooi lentegroen en vogel gefluit. Verder was het een breed en nogal saai pad. Dat ging kilometers zo door. Op een gegeven moment kwamen we op een smal ietwat modderig pad. Ook dat was weer een heel stuk lopen. Op een boomstammetje hebben we even gerust voor het eerste deel van de lunch.

Na onze lunch vervolgden we onze routen en eindelijk verlieten we het bos met opnieuw mooie vergezichten. We gingen daar weer naar beneden naar Blanzey en kort daarna volgde Moulin met fraaie huizen. We moesten even over een heel modderig pad vanwege de vele schapen die er over gelopen hadden. Daarna moesten we weer flink omhoog richting
Amance. Volgens de beschrijving zou dit een schilderachtig plaatsje zijn. Het lag inderdaad heel mooi boven op de heuvel, maar verder was het niet veel meer dan vergane glorie. Bij kerkje was nog een bankje heerlijk in de zon. Daar hebben we tweede deel lunch gegeten.

Vanaf Amance ging het weer naar beneden over een asfaltweg richting Brin sur Seille. Er volgde weer veel niet al te interessant bos. We kwamen wel langs een mooi gelegen meer, Lac Brin. Vandaar zijn we door Brin sur Seille heen naar onze overnachtingsplaats in Brioncourt gelopen. Daar ontmoetten we een zeer vriendelijk gastvrouw. We werden gast vrij ontvangen en kregen biertje bij aankomst. De kamer was prachtig en heel erg ruim. Verder heeft de gastvrouw een heerlijk driegangen diner voor ons bereid met wijn erbij, dat alles tegen een schappelijk prijs. Ook hebben we nog even het schildersatelier van haar man gezien. Er lagen heel veel schilderijen. Ook hingen er diversen aan de muur door het huis heen.

custines - brin (5)
custines - brin (14)
custines - brin (15)
custines - brin (16)
custines - brin (22)

vorigevolgende