GR5 Brin sur Seille – Salonnes (17,5 km)

vorigevolgende

Dinsdag 3 mei 2016: GR5 Brin sur Seille – Salonnes (17,5 km)

De volgende ochtend werd ons een prima ontbijt geserveerd door de heer des huizes, de schilder. Om half tien waren we weer op weg. Het begon net iets te spetteren. Even later heeft het ook nog een uurtje geregend. We hebben de regenpakken aangehad. Achteraf bleek dit het enige regenbuitje van de wandelweek te zijn. Het was behoorlijk fris, daarom was het geen probleem om met de jas aan te lopen.

We liepen via een paar dorpjes. Na het tweede dorpje, Gremacy, gingen we even flink omhoog. Daarna kwamen we op een onverhard pad. Dit werd later een echt modderig en glibberig bospad. Die modder duurde vele kilometers. Het was meer een glibberpartij dan wandeltocht. Op een gegeven moment was het wel even heel erg. Het pad was een en al modder en was overwoekerd door struiken met doorns. We hadden de regenjassen maar even uitgetrokken om ze niet te beschadigen.

Het laatste deel van de etappe was weer wat gemakkelijker. In Salonnes hebben we op het trapje van de ingang van de kerk het tweede deel van onze lunch gegeten. Daarna hebben we de route verlaten naar ons overnachtingsadres. Dit was drie kilometer van de route. We zijn eerst nog 500 meter verder gelopen naar het stadje Chateau Salins om de lunch benodigdheden voor de komende dagen in te slaan, want er zouden geen grotere supermarkten volgen totdat we vlakbij ons eindpunt van deze wandelweek zouden zijn. Daarna weer terug.

We waren er toch mooi op tijd, om vijf uur. We werden zeer gastvrij ontvangen in een zeer groot huis, wat eigenlijk meer een nieuw modern kasteel was. We kregen koffie. We hebben in de zon op het terras gezeten ondanks dat het maar een graad of dertien was. We hebben ook bij het gastgezin gegeten gezamenlijk met twee andere gasten. Het was uitgebreide maaltijd en het vulde goed. Daarna gingen we weer naar boven naar onze zeer ruime kamer, maar zonder Wifi en tv. Het gastgezin verzorgden ook twee oude bejaarde dames, die hun eigen kamer hadden. Het huis had een lift! De gastvrouw was Thaise en was zeer spraakzaam.

brin - salonnes (8)
brin - salonnes (15)
brin - salonnes (17)
brin - salonnes (20)
brin - salonnes (23)

vorigevolgende