GR5 Mondorf les Bains – Dudelange (21 km)

vorigevolgende

Donderdag 1 mei 2014: GR5 Mondorf les Bains – Dudelange oost (21 km)

Dit was een nationale feestdag in Luxemburg. We werden wakker met prachtig weer, zon en een heerlijke temperatuur. We hebben eerst in het hotel ontbeten. Bij het ontbijt bleken de eieren niet gekookt te zijn en omdat er geen kok aanwezig was hebben we ze maar niet gegeten. Daarna hebben we onze spullen ingepakt, uitgecheckt en de spullen in de auto gestopt. Daarna zijn we gaan wandelen. Na een kort stukje in Luxemburg liepen we voor de eerste keer een stukje in Frankrijk. Het weer was voortreffelijk toen we begonnen met de etappe, maar dat duurde niet lang. De lucht betrok al snel en naar enkele kilometers kregen we al de eerste bui. In de rest van de dag volgden er nog een paar flinke onweersbuien en tegen het einde een langere periode met regen. Tijdens de onweersbuien waren we gelukkig net in een dorpje, zodat we even wat konden schuilen.

Net voor Frisange kwamen we twee Belgische mannen tegen die ook de GR5 liepen. Ze waren inmiddels al 5 jaar bezig vanaf Bergen op Zoom. Ze zijn met hun 38ste levensjaar begonnen en willen voor hun 50ste levensjaar de Middelandse zee bereiken.

In Frisange werden we “opgewacht” door een lokaal ensemble, dat net begon te spelen toen wij er aankwamen. Verder was de etappe deze dag niet al te opwindend. Toen we aan de oostkant van Dudelange waren hebben we de route verlaten. Toen was het nog ruim 2 kilometer naar het centrum. Daar waren we net op tijd voor de trein, zodat we eerst de trein en meteen daarna de bus (de bus ging maar 2 keer per dag op een feestdag) terugkonden nemen naar Mondorf les Bains om de auto op te halen. We zijn daarna met de auto naar ons hotel dicht bij het centrum van Dudelange gereden. ’s Avonds hebben we bij de Italiaan gegeten, maar geen pizza!

FormatFactorymondorf - dudelange (3)
FormatFactorymondorf - dudelange (6)
FormatFactorymondorf - dudelange (8)
FormatFactorymondorf - dudelange (12)
FormatFactorymondorf - dudelange (13)

vorigevolgende